fbpx

Menedzsmentváltozások a Rail Cargo Hungariánál

Írta: Czékus Mihály - 2024 február 08.

Kettős változást történt a Rail Cargo Hungaria felső vezetésében. Dr. Kovács Imre az Igazgatóságában betöltött megbízatását követően visszatért a Rail Cargo Hungaria vezérigazgatói pozíciójába. A másik fontos vezetői változás, hogy az elsőszámú pénzügyi vezető (CFO) tisztségét 2024. február 1-től Raisz Csaba, a MOL Petrolkémia korábbi pénzügyi vezetője tölti be.

vonat

Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Igazgatóságának elnöke az RCG Igazgatóságában betöltött ötéves megbízatásának lejártával ismét átvette az RCH vezérigazgatójaként a társaság operatív irányításának feladatait. Vezetésével a vállalat az elmúlt másfél évtizedben kiépítette Magyarország legmodernebb mozdonyflottáját, országos lefedettséggel egyedüliként tartotta fenn egyes kocsi fuvarozási szolgáltatását és éles versenyhelyzetben megőrizte vezető szerepét a vasúti árufuvarozás hazai piacán. Kovács Imre az ÖBB kötelékében is folytatja tevékenységét: Kelet- és Délkelet-Európáért felelős vezető tanácsadóként több országot átívelő stratégiai projekteket irányít.

Raisz Csaba, a MOL Petrolkémia korábbi pénzügyi vezetője 2024. február 1-jétől csatlakozik a Rail Cargo Hungaria menedzsmentjéhez az Igazgatóság tagjaként, CFO beosztásban. A 45 éves szakember a Miskolci Egyetemen szerezte meg közgazdasági és informatikai diplomáit. Ezt követően a BorsodChem pénzügyi és kontrolling osztályán, Kazincbarcikán helyezkedett el, ahol hamarosan különböző vezető pénzügy irányítási feladatokat kapott, 2006-tól kezdve pedig a pénzügyi és számviteli igazgatói posztot töltötte be. 2012 elején csatlakozott a MOL Csoporthoz, ahol előbb a MOL Pakisztán pénzügyi vezetője lett, majd átvette a kutatás-kitermelés nemzetközi portfólió, illetve a kutatás-kitermelés pénzügyi irányítását. 2017-ben CFO-ként csatlakozott a MOL óriás vegyipari beruházásainak menedzselésére létrejött Downstream Stratégiai Projektek szervezethez. 2022. március 1-től töltötte be a tiszaújvárosi MOL Petrolkémia pénzügyi vezetőjének tisztségét.