Hamarosan napelemes csomagautomaták fedik le hazánkat

Írta: Csomor Zsolt - 2021 november 13.

A Packeta Hungary Kft. megkezdte külső áramforrás nélkül működő automatáinak telepítését. Az érintésmentes, 0-24 órás küldeményátvételt biztosító csomagautomaták kihelyezésének beruházása Budapesten és Pest megyében kezdődött, 2021 végére pedig országosan közel 100 egységet terveznek beüzemelni.

 

Része a dinamikus fejlődésnek

A napelemes Z-BOX-ok kihelyezése része annak a beruházási folyamatnak, amely a vállalat dinamikus növekedését támogatja. A Packeta Hungary Kft. új cégvezetője, Pálfi Tamás ugyanis azt a feladatot kapta a Packeta Group cseh tulajdonosától, hogy a magyarországi leányvállalat több mint 1,6 milliárd forintos tavalyi árbevételét 2021-ben duplázza meg, és érje el a 3 milliárd forintos forgalmat – olvasható a Packeta közleményében.

 

csomagautomata ember járda ház fa
Képek forrása: Packeta

 

Ehhez a jelenlegi mintegy 100 fős alkalmazotti létszámot egy éven belül mintegy 50%-kal bővíti. A társaságnak a további években is folytatnia kell ezt a növekedési ütemet ahhoz, hogy elérje kitűzött céljait és 3 éven belül a 10 kg alatti súlyú csomagok piacának meghatározó szereplőjévé váljon hazánkban. Az ügyvezető előtt álló kihívást fokozza, hogy a 2015 óta Magyarországon Csomagküldő.hu Kft. néven működő vállalat az arculati egységesítés részeként Magyarországon is felvette a Packeta nevet.

A Packeta Group 2020-ban 40,5 millió csomagot szállított ki. Az idei év első felében 131%-kal növelte az európai piacokon kiszállított csomagok számát, árbevétele pedig meghaladta a 84 millió eurót, az ambiciózus éves terv pedig 200 millió euró forgalommal számol. A cégcsoport saját átvevőhelyeinek száma az első félévben majdnem kétezerrel növekedve elérte a közel nyolcezret, míg partneri átvevőhelyeinek száma meghaladja a 92 ezret. Az idei terv 201 millió eurós forgalom és 75 milliós csomagszám elérése, mintegy 3,3 milliárd euró összértékben.