fbpx

A raklapok javítása is engedélyhez kötött

Írta: Szerkesztőség - 2017 október 23.

Az EPAL EUR-csereraklapokat az iparban számos területen alkalmazzák, főleg a raktározás, a szállítmányozás és logisztika ágazataiban nyújtanak nagy segítséget. Mindenki számára ismert, hogy az EPAL EUR-csereraklapok szigorú szabványok szerint készülnek, és csak licenccel rendelkező gyártók állíthatják elő. Ám azt már csak kevesen tudják, hogy az EPAL EUR-csereraklapok javítása is engedélyhez kötött tevékenység.

 

A csererakodólapok a szélső tuskókon szabványos EPAL jelzéssel jogszerűen ellátott raklapok. Az EPAL EUR-csereraklapokat gyártó- és javítócégeknek be kell tartaniuk az EPAL szigorú technikai követelményeit a raklapok gyártása, javítása és ellenőrzése során.

Az EPAL EUR-csereraklapok gyártását és javítását az EPAL független ellenőrzőszervezete rendszeresen ellenőrzi, előre be nem jelentett ellenőrzések során.

A megfelelő minőségű, új EPAL EUR-csereraklapokat minősítő kapoccsal, majd javítást követően javítószeggel látják el a hosszanti oldal középső tuskójában. Mind a minősítő kapocs, mind a javítószeg „EPAL oválisban” jelöléssel van ellátva, továbbá a javítószeg a javító egyedi azonosító számát is viseli. A javító minden javított és leszállított tétel mellé írásos igazolást ad a megbízó felé, amely tartalmazza a javított raklapok darabszámát.

A csereraklapot ugyanúgy kell kezelni, mint az árut.

Azonos minőségi és mennyiségi átvételi eljárás szerint kell az átadás-átvételt végrehajtani. Az átadás-átvételt a szállítólevélen, tételesen a kategóriáknak megfelelően kell dokumentálni.

Nyilvántartásba csak a csereképes, kategorizált raklapok kerülhetnek.

Minden olyan ponton (vevő, szállító, kereskedő), ahol árut raknak rá, gyűjtik, cserélik és visszaküldik a partner részére a raklapot, az az elvárás, hogy a cserére alkalmatlan raklapot ne engedjék tovább.

További információ: www.epal-raklap.hu.

EPAL Magyarországi Képviselet, [email protected] vagy +36 30 212 4770.