fbpx

A polcon maradhat ez a bor-díszcsomagolás az Omdesing-tól

Írta: Kohout Zoltán - 2022 április 26.

Ha a csomagolás szebb, vonzóbb, mint a termék, fennáll az a veszély, hogy a vásárolt árut le sem vesszük a polcról… De félre a tréfával: az Omdesign a 180 éves portóibor-gyártó számára tervezett egy elképesztő díszcsomagolást.

csomagolás

Kulcsok, zárak, hagyomány és élmény

A Niepoort a portói borok elismert gyártója 1842 óta. Nemrég egy 100 darabos, limitált, különleges kiadást indított útjára, melynek identitását, arculatát az Omdesign tervezte a borászatnak. Olyan design-t alkottak, ami tükrözi a Dirk Niepoort vezette pincészet szellemét és hagyományát, ugyanakkor önálló médiumként is értékelhető. Ehhez a Quinta de Nápoles-i Pincészet kulcsgyűjteménye folyosójának formáját választották ötletül. Ez adta a csomag fogantyúját és a címkézéshez használt képet – ugyanis Dirk Nieport apja, Rolf korábban szenvedélyesen gyűjtötte a különféle kulcsokat. A szóban forgó folyosói gyűjteményben több száz ilyen tárgy található, így az első 100 vásárló egyedi, oxidált bronzból készült kulcsot is kap, amely exkluzív hozzáférést tesz lehetővé a „Rolf & The Collectors”-hoz (a. m.: Rolf és a Gyűjtők). És íme, a szép mottó: „Minden kulcshoz van egy zár, minden zárhoz egy ajtó, és minden ajtó mögött egy élmény”…

csomagolás

Képregény és a kés a dobozban

A szitanyomott elemekkel ellátott tölgyfából készült „Rolf & The Collectors” formájában egy régi szerszámosládára emlékeztet. Belül egy üveg, négy kézzel festett csempe található, amelyek együttesen felfedik a híres mondatot: „Tu podes, assim tu queiras!” (a. m.: Tedd, amit akarsz!). A parafa hátlapját úgy tervezték, hogy alátétként is használhatók legyenek. A díszcsomag része egy füzet is, amellyel fedezzük fel és végigjárjuk a projekt lényegét, a tradíciót, amit Dirk az elmúlt években folytatott. Speciálisan ehhez a csomagoláshoz tervezték és alkották meg a zöld bőr nyéllel és számozott késsel ellátott exkluzív fa táblát is, amely mutatja a vintage sajtkéssel közös koncepciót. Ugyancsak egyedi a számozott címke, ami a pincészet eredeti, szitanyomásos palackját öleli körül. Belül egy kis képregény található, amely Dirket és apja kulcsfolyosóját illusztrálja.

Fotók: Illusztráció (Omdesign/Worldofpackaging.com)