fbpx

A Forma-1-es világbajnok a Jungheinrich márkanagykövete

Írta: Csomor Zsolt - 2021 október 24.

A Jungheinrich és Nico Rosberg együtt lépnek fel az elektromobilitás és a fenntarthatóság érdekében. A fenntarthatóság mellett elkötelezett vállalkozó – aki a 2016-os év Forma-1 világbajnoka – mostantól márkanagykövetként képviseli az intralogisztikai megoldások területén vezető vállalatot.

 

Smart technológiák kellenek a bolygónk megmentéséhez

Nico Rosberg nemcsak a motorsport ikonikus alakja, hanem csakúgy, mint a Jungheinrich, a klímavédelem elősegítését támogató fenntartható technológiák elkötelezett híve és követője – nyilatkozta Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának elnöke.

 

ember portré nico rosberg
Nico Rosberg

 

Az egykori Forma-1 versenyző a Greentech Festival egyik alapítója, amely a mobilitás, az élelmezés, a mezőgazdaság, a pénzügyek, a divat és az energia területén jövőbemutató technológiák globális platformja. Nico Rosberg a Forma-1-es versenyzéstől való visszavonulását követően kiemelt pártfogója lett az elektromobilitásnak és a fenntartható vállalkozási tevékenységeknek.

Új jövőképre és smart-technológiák szükségesek a bolygónk megmentése érdekében. Ilyen például a villamosítás arányának növelése, valamint a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése a gazdaság minden területén, de mindenekelőtt a mobilitásban – hangsúlyozta Nico Rosberg, aki az elektromobilitás további népszerűsítése érdekében száll versenybe a Jungheinrich-el együtt.

A Jungheinrich megalapítása óta az elektromobilitás elkötelezett híve és úttörő szerepet játszik a lítiumion-technológia alkalmazása terén. Pontosan tíz évvel ezelőtt az anyagmozgató gépek gyártói között a Jungheinrich elsőként mutatta be a szériagyártásban készülő, lítiumion akkumulátorral szerelt targoncáját.

 

Kép forrása: Jungheinrich