fbpx

Rangos díjjal ismerték el a hazai csomagolóipari vállalat munkáját

Írta: Csomor Zsolt - 2020 szeptember 24.

A Green Packaging Kft. a csomagolásfejlesztés során nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra és a minél alacsonyabb költségszintre. A vállalat számos más elismerés mellett elnyerte a világszerte szakmai tekintélynek számító WorldStar Csomagolási Világverseny díját is áruszállítás kategóriában.

 

 

A WorldStar Csomagolási Világversenyre kizárólag olyan csomagolási megoldásokkal pályázhatnak, amiket hazájukban már díjaztak hasonló megmérettetésen. A Green Packaging Kft. gépjárműhöz ablaktörlő szállítócsomagolással pályázott, amit a szakmai zsűri WorldStar díjjal ismert el.

 

A projekt kidolgozása során a hazai vállalat célja a meglévő szállítócsomagolás hatékonyságának növelése volt. Az áttervezéssel és a geometria optimalizálásával ez sikerült is: 20 százalékkal több termék helyezhető el szintenként, miközben a csomagolás stabilitása is növekedett. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a korábban 8 helyett az új megoldásnak köszönhetően 10 alkatrészt helyezhetnek el szintenként. Ennek eredményeként pedig 25 százalékkal csökken a csomagolási mennyiség, amivel természetesen a környezeti terhelés is alacsonyabb.

Kép forrása: WorldStar