Újabb állomáshoz érkezett a Trans-Sped növekedése

Írta: Csomor Zsolt - 2021 május 11.

A Trans-Sped megnyitotta több mint 13 ezer m²-es raktárbázisát, amely áprilistól áll az e-kereskedelemben, valamint a gyártó- és feldolgozóiparban működő ügyfelei rendelkezésére. A lépéssel a komplex logisztikai szolgáltatásokat kínáló vállalatcsoport egyszerre jelzi elköteleződését az e-kereskedelem és a budapesti régió mellett.

 

Fókuszban az e-kereskedelem

A Trans-Sped hazánk egyik meghatározó komplex logisztikai szolgáltatója a raktárlogisztikától a fuvarozáson és szállítmányozáson át a vámügyintézésig a logisztikai folyamatok egészét képes menedzselni.

„A nagytarcsai raktár portfóliója a Trans-Sped stratégiai célját is erősíti: cégcsoportunk az e-kereskedelemben részt vevő nagyvállalatok logisztikai kihívásaira is megoldásokkal szolgál. A Trans-Sped 2020 decemberében 27%-os tulajdonrészt vásárolt az e-kereskedelmi logisztika digitalizálásában úttörő startupban, a Webshippyben. Licenszszerződésünknek köszönhetően a Webshippy szoftverére építve tudjuk az új raktárból az online kereskedelemmel foglalkozó nagyvállalati ügyfeleink logisztikai folyamatait a legkorszerűbb szolgáltatást nyújtva megvalósítani” – mondta Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped Csoport ügyvezetője.

A fejlődés következő lépéseként 2021 áprilisában költöztek be az első ügyfelek a Trans-Sped új nagytarcsai raktárcsarnokába.

 

Az raktárbázis a gyártó- és feldolgozóiparban működő vállalatok raktárlogisztikai kiszolgálására alkalmas, valamint a 3000 csomag/hó feletti forgalmat bonyolító e-kereskedők számára nyújtja a legmagasabb szintű szolgáltatásokat.

 

 

trans-sped raktárbázis átadó nagytarcsa
Bátki Sándor operatív ügyvezető-helyettes, Fülöp Szabolcs ügyvezető, Magyar Koppány logisztikai igazgató (balról jobbra)

 

Professzionális logisztikai szolgáltatóközpont

A csarnok a Budapest elkerülését segítő M0-s körgyűrű 55. kilométerénél, a Nagytarcsa-Rákosliget lehajtó lábánál található. További előnye, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtértől mindössze 20 km-re, a nagyobb vasúti és folyami konténerrakodó telephelyek 25 km-es körzetében helyezkedik el.

Az új központban mintegy 450 ezer euróból végzett raktártechnológiai beruházást a cég, amely hosszú távon elkötelezett a régió iránt és további fejlődési lehetőséget lát az egyre inkább növekvő e-kereskedelemben. Még az idei terveik között szerepel a helyszínen robotizált raktári kiszolgálás indítása. A nagytarcsai központ jelenleg 50 új munkahelyet teremt, amely reményeik szerint jövő ilyenkorra duplájára növelhető. Ezzel olyan professzionális logisztikai szolgáltatóközpontot jelenít meg a piacon, amely egyaránt rendelkezik a megfelelő mennyiségű és felkészültségű munkaerővel, eszközökkel, ingatlanokkal a növekvő kereslet kiszolgálásához, skálázásához.

 

A növekedés záloga – skálázhatóság és bővülési potenciál

A Trans-Sped hosszú távú stratégiájának egyik legfontosabb pillére az e-kereskedelem. Saját fejlesztésekkel, cégfelvásárlással és raktárbővítéssel is az e-kereskedelmi szereplők kiszolgálására fókuszál a nagy múltú logisztikai vállalat. Raktár- és humánerőforrás kapacitásával képes arra, hogy az e-kereskedelemben aktív nagyvállalatok igényeit is kiszolgálja.

Rengeteg olyan kereskedő céget érzékenyen érintett a koronavírus válság, amelyek a vírus előtt kizárólag fizikai bolthálózaton keresztül értékesítettek. 2020 márciusában egyik pillanatról a másikra kellett bezárniuk az üzleteiket, és akár a korábbi terveikhez képest jóval hamarabb el kellett indítaniuk az e-kereskedelmi értékesítést, vagy jelentős fejlesztésekbe kellett kezdeniük.

 

Ennek első lépéseként számos kereskedővállalat keresett olyan logisztikai partnert, amelynek fulfillment központjába kiszervezheti a webshoplogisztikát.  A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek az együttműködések előnyösek, hiszen a nagymértékű webes értékesítési növekedéssel a megfelelő logisztika partner könnyedén lépést tud tartani, és egyre növekvő raktárlogisztikai területet, munkaerőt is biztosítani tud a webshopok kiszolgálásához.

 

 

 

Kép forrása: Trans-Sped Kft.