fbpx

Az ÖBB Rail Cargo Group bővíti intermodális hálózatát

Írta: Csomor Zsolt - 2021 május 11.

A Budapest és Köseköy között elérhető körfuvarok megduplázásával és az új TransFER Budapest és Brno közötti kombinációjával a jövőben hetente kétszer továbbíthatók áruk közvetlenül Törökországból Magyarországra, majd onnan tovább Csehországba.

 

TransFER Budapest–Brno – az új szolgáltatás

Az RCG 2021. május 5-től az új TransFER Budapest–Brno szolgáltatással hatékony és környezetkímélő fuvarozási megoldást kínál Magyarország és Csehország között a tengeri és kontinentális áruforgalom számára.

 

öbb rail cargo vasút áruszállítás
ÖBB Rail Cargo Group

 

A brnói konténerterminál és a budapesti BILK terminál között a heti két körfuvar gyors, mindössze 12 órás fuvarozási idővel közlekedik. Az ÖBB Rail Cargo Group legnagyobb termináljához nyújtott összeköttetés által az RCG nem csak átfogó terminálszolgáltatásokat biztosít. A TransNET hálózaton keresztül kapcsolódási lehetőséget is teremt Koperhez, amelynek köszönhetően gyors, megbízható és költséghatékony összeköttetést kínál az adriai kikötőváros és Csehország, valamint a határos Szlovákia között.

 

A Budapest–Köseköy TransFER körjárat bővítése

Az új szolgáltatás célja továbbá, hogy erősítse a törökországi fuvarozási lehetőségeket, ezért az RCG heti két körfuvarra duplázza meg TransFER Budapest–Köseköy járatainak számát. A TransFER Budapest–Köseköy a Marmaray-alagúton keresztül köti össze Törökország ázsiai részét Európával. Annak köszönhetően, hogy az új TransFER Budapest–Brno további kapcsolódási lehetőséget biztosít Anatóliához és Közép-Ázsiához/Kínához, az RCG összeköti Nyugat-Európa gazdasági központjait, bekapcsolva ezzel a teljes eurázsiai térséget az RCG-hálózatba. A köseköyi terminálon a TCDD (Török Állami Vasút) operátorával, a Pasifik Eurasia-val létrejött új partnerség jelentősen elősegíti a Törökországot érintő, valamint a FÁK-országokba, illetve a Kínába irányuló fuvarozás erősítését – olvasható az ÖBB Rail Cargo Group sajtóközleményében.