fbpx

Milliárdos beruházások a cég legátfogóbb fejlesztésére

Írta: Csomor Zsolt - 2021 május 12.

A Gebrüder Weiss – Európa egyik vezető szállítmányozási és logisztikai vállalata – átalakítja magyarországi szervezetének struktúráját és megkezdi történetének legátfogóbb fejlesztési programját hazánkban.

 

Szállítás, logisztika, beruházások
Az új beruházások biztosítják a szélesedő ügyfélkör kiszolgálását (Fotó:
Gebrüder Weiss)

 

A 30 éve alapított vállalat megduplázta eredményét 2020-ban

Online sajtótájékoztatón számolt be a vállalat magyarországi érdekeltségű vezetősége az elmúlt év eredményeiről, valamint a tervezett és megkezdett beruházásokról.

A Gebrüder Weiss Kft. (GW) értékesítési árbevétele 2020-ban meghaladta a 22,1 milliárd forintot, ez 5%-kal túlmutat az előző évi forgalmon. A társaság eredménye 2020-ban meghaladta az 1 milliárd forintot, ez csaknem duplája a 2019-esnek (598 millió forint).

 

Fejlesztések, beruházások

Nyáron Zalaegerszegen és Pécset megkezdi működését a vállalat két új, egyenként 2,5 ezer m2 területű telephelye. Ezzel a GW hat egyenrangú, önálló menedzsmenttel és döntési jogkörrel felruházott régióra osztja magyarországi hálózatát.

A cég Győrben kétmilliárdos beruházással saját tulajdonú logisztikai raktár építése mellett tette le a voksot, Dunaharasztiban pedig 10 milliárd forintos költséggel hamarosan megkezdődik – a meglévő 23 ezer m2 raktáregyüttes mellett felépülő – újabb 22 ezer m2 területű csarnok és irodakomplexum építése.

 

Szállítás, logisztika, beruházások
A beruházások egyikének, a Dunaharaszti komplexum látványterve (Fotó:
Gebrüder Weiss)

 

Szakmai képzés

A GW – a német és osztrák gyakorlat alapján – kapcsolódni kíván a magyarországi duális képzéshez. Kérdésünkre Varga Bálint, a Gebrüder Weiss Kft. Magyarország ügyvezetője elmondta, hogy nyitottak az oktatási intézmények felé a témában történő együttműködésre. Első évben 4 főt fogadnak (2-2 fő közép- és felsőfokú képzésben résztvevőt), majd a második évben már 10 főre tervezik emelni a létszámot.

 

Forrás: GW, online sajtókonferencia