fbpx

Fenntartható csomagolást – nem csak papírból

Írta: Molnár Tamás - 2024 október 15.

A Sonoco cég sok lehetőséget és anyagot vizsgál a papíron kívül is annak érdekében, hogy az újrahasznosíthatóság figyelembevételével lehessen piacra vezetni új csomagolásokat.

Újrahasznosítható, fogyasztóbarát csomagolás

Pragmatikusnak kell maradni az alternatív anyagok mérlegelésekor. Alapvető fontosságú minden új anyag tulajdonságainak és a kritikus jellemzőinek gondos értékelése annak érdekében, hogy a csomagolás megőrizze integritását, biztonságos legyen és teljesítse piaci igények speciális követelményeit. „Miközben elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság mellett, megértjük annak fontosságát is, hogy ezeket az erőfeszítéseket egyensúlyba hozzuk a csomagolás gyakorlati realitásaival, mint például a termékminőség megőrzése és a szabályozási szabványok teljesítése” – mondta Siobhan Blinkhorn, a Sonoco értékesítési vezetője.

www.freepik.com
(forrás: freepik.com)

A szálalapú csomagolás – különösen az italiparban – egyre nagyobb teret hódít újrahasznosíthatósága és kisebb környezeti hatása miatt. A Sonoconál úgy kezelik a felesleges csomagolóanyagokat, hogy előre felragasztott címkékkel ellátott papírdobozokat kínálnak, ezzel tovább egyszerűsítve a folyamatot és csökkentve a környezeti ártalmakat. A globális események közeledtével a márkáknak egyedülálló lehetőségük nyílik arra, hogy kínálatukat könnyű, újrahasznosítható és fogyasztóbarát csomagolással bővítsék, amely összhangban áll a fenntarthatósági célokkal. Több országban, így az Egyesült Királyságban is nagy hangsúlyt fektetnek az újra hasznosíthatóság lehetőségeinek bővítésére. Azzal azonban tisztában kell lenni, hogy a csomagolások kiterjesztett gyártói felelőssége (EPR) az újrahasznosíthatóság alapján módosítja a díjakat. Ezért azon kell dolgozni az ügyfelekkel, hogy felülvizsgálják a csomagolásukat, és azt, hogy az igényeinek leginkább megfelelő újrahasznosítható formátumban vannak-e a jelen a piacon.

Forrás: packagingnews.co.uk