fbpx

Új tálcás csomagolás a sushi kiszállítási igényeire szabva

Írta: Molnár Tamás - 2024 július 27.

A Sabert élelmiszercsomagoló megoldásokat kínáló vállalat új, multifunkcionális csomagolást mutatott be elsősorban a sushi kiszállítás igényeire szabva. A Tray2GO termékcsalád robusztus és strapabíró duplafalú tálcás kialakítása, innovatív és biztonságosan illeszkedő, kattintással zárható fedéllel párosul. A sushi mellett az új vendéglátóipari csomagolás más hűtött élelmiszerek, többek között édességek és pékáruk szállítására is használható. Az átlátszó fedél biztosítja a vásárló számára a termék szemrevételezését is, így ellenőrizheti a minőséget ill. azt, hogy a megfelelő terméket kapta. Ez főleg a sushi esetében fontos szempont.

De miért pont a sushi az, amire érdemes egy speciális csomagolást fejleszteni?

A válasz a fogyasztói szokások változásában keresendő. A sushi népszerűsége ugyanis megugrott az elmúlt néhány évben, különösen a pandémia idején. Ezt az élelmiszerkiszállítás iránti megnövekedett igény is hajtotta. Tavaly a Tesco bejelentette, hogy a sushi megelőzte a hagyományos szendvicset, mint az Egyesült Királyság „leggyorsabban növekvő” prémium ebédidős főétkezése. „A sushi élénk, színes, vonzó és étvágygerjesztő. Ez több, mint egy étel; ez a művészet egy formája, az elfogyasztása pedig az íz, a textúra és a megjelenés közötti egyensúly élvezetét jelenti” – mondja Alex Noake, a Sabert UK&I ügyvezető igazgatója és európai kereskedelmi igazgatója. A Tray2Go jelenleg négy szabvány méretben érhető el, de a rendszer lehetőséget biztosít az egyedi méretezésre is.

A Sabert Tray2Go termékcsaládja egy erős és strapabíró duplafalú tálcából valamint egy rá precízen illeszkedő kattintható átlátszó fedélből áll. A rendszer lehetővé teszi, hogy biztonságosan egymásra tehetőek a csomagolások anélkül, hogy akár a legalsó is összenyomódna. Az illeszkedő, nagy tisztaságú, záródó fedél szállítás közben sem mozdul el, így biztosítja a termék védelmét útközben. Lehetővé teszi az „egykezes zárást”, így hatékony tud lenni a gyártási folyamatban. A tálca nátron, fekete vagy fehér színben is elérhető, lehetővé téve az egyedi igények kielégítését is. A Snap2Go csíptetős fedele hasznos a salátákhoz és más hűtött ételekhez, nemcsak a sushi szállításához.

A fedelek 50%-ban újrahasznosított anyagot tartalmaznak. A süllyesztett talpas alap védelmet nyújt a nedves közegben történő élelmiszercsomagolás közben, kiválóan rögzíti a benne lévő élelmiszert a futószalagon való továbbítás közben is.

A rendszer lehetővé teszi, hogy biztonságosan egymásra tehetőek a csomagolások anélkül, hogy akár a legalsó is összenyomódna.

Forrás:packaginginsights.com/news/

A sushi csomagolása valóban népszerű kihívás a csomagolástervezők körében, a legutóbbi WorldStar versenyen a magyar tervezésű Wasabi 9 tálcás sushi torony WorldStar díjat érdemelt. Az eseményről itt írtunk.