Transpack 2015 II. szám

Versenyfutás ? láncok között

?Csapó 2!? ? ahogy filmes berkekben mondanák, a szervezők viszont nyilvános főpróba utáni premiernek nevezték azt az eseményt, amire a napokban a hazai csomagolóipar és nyomdaipar, azok beszállítói és ?haszonélvezői? készülnek. A világújdonságok és trendek bemutatkozása mellett továbbra is helye van ugyanis a regionális, nemzeti szakkiállításoknak, erre más ágazatok gyakorlatában jó példákat találunk. Némi útkeresés után a hazai nyomdász- és csomagolószakma ismét összefog, és a már pályázatokkal ?ingerelt? gazdasági környezetben bemutatja legfrissebb kínálatát.

Tehát irány a PPDexpo!

Addig (és azután) pedig nézzünk szét a csomagolóipar és a logisztika világában! Aktuális lapunkban ezúttal a jelen kihívásai mellett a jövőnket tervezgettük, a lehetőségeket feszegettük. Ahogy 7-8 radikális váltást él át egy ember az életútja alatt, úgy a szakmák, a piaci és gazdasági környezet is változik. Az innovációs kapacitások kihasználásának világméretű versenyében Európa például lemaradt, sőt, ahogy egyik cikkünkben olvashatják, jelenleg (egyes területeken) csak az 5-6. helyért küzdünk a többi földrésszel szemben. Az innovációra költhető forrásokért pedig nagy a versenyfutás. Tehát tájékozódni kell, az információnak most hatalmas ereje van minden ágazatban.

A mai kor logisztikusának például éppen úgy járatosnak kell lennie a szakterületét érintő műszaki kérdésekben is, mint a raktározás alapkérdéseiben. A mai vállalatoknak olyan logisztikai szakemberekre van szükségük, akik rendszereik működését és összefüggéseit komplexen átlátva képesek a vállalati logisztikai rendszer és a vállalatokat összekötő ellátási láncok irányítására. Példát is láttunk erre a napokban, hiszen a helyszínen drukkolhattunk a NVL Klub logisztikai versenyének döntőjében a jövő szakembereinek. De ne rohanjunk ennyire előre, maradjon izgalom a következő lapszámunkra is?

Sándor Ildikó
főszerkesztő

Lapszámban megjelent cikkek