fbpx

Elkötelezetten a fenntartható jövő szolgálatában

Írta: Transpack-2024/I. lapszám cikke - 2024 február 21. -Hirdetés

NEFAB WOODFOAM SOLUTION

A Nefab számára mindig is fontos volt a környezeti terhelés csökkentése, partnerei környezettudatos céljai elérésének segítése, valamint új innovatív termékek tervezése és gyártása. Ezen törekvéseivel a cégcsoport egy fenntarthatóbb jövőt hivatott támogatni, teremteni.

Partnereink kérései legtöbbször a műanyag csomagolóanyagok elhagyásáról és a rostalapú alapanyagok használatáról szólnak, ezért cégünk folyamatosan olyan alapanyagok fejlesztésén dolgozik, amelyekkel ezeket az igényeket kielégíthetjük.

Erre tökéletes példa a jelenleg is fejlesztés alatt álló Nefab WoodFoam Solution termékünk, amely elnyerte a HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Verseny 2023 nagydíját, majd a WorldStar Global Packaging 2024 nemzetközi versenyen is elismerést kapott csomagolóanyag kategóriában. A Nefab WoodFoam Solution a poliuretán habok kiváltására alkalmas, fenntartható és papírként újrahasznosítható növényi rostalapú csomagolási megoldás, amely FSC tanúsított és kiváló védelmi funkciókat kínál könnyű termékekhez. 100%-ban izocianátmentes, ezáltal egészségre ártalmatlan és biztonságos. 2023-ban egyik legnagyobb partnerünkkel, az IBM-mel közösen sikerült a magyarországi telephelyükön legtöbbet használt poliuretánból készült csomagolóanyagot Nefab WoodFoam Solution-re cserélni a környezet és a dolgozóik védelmének érdekében.

Az IBM hivatalosan tesztelte és jóváhagyta a fenntarthatóbb alternatívát, így a Power Circuit Board-ok (nyomtatott áramkörök) shielding-bag-be téve kerülnek a növényi rostalapú habelemek közé, amelyek teljes mértékben megvédik azokat a lehetséges sérülésektől.

Életciklus-elemző programunkkal a GreenCalc-al az általunk tervezett csomagolásokat alaposan megvizsgáljuk, így mindig tiszta képet kapunk munkánk ökológiai lábnyomára vonatkozóan. Eddig globális szinten 331 754 tonnával sikerült csökkentenünk a szén-dioxid-kibocsátásunkat, amely 70 406 személyautó éves kibocsátásának felel meg.

Az IBM-nél használt új csomagolási alternatíva hatását is megvizsgáltuk a Nefab LCA eszköz segítségével. Az eredmények lenyűgözőek, hiszen évi 44% (8 tonna) szén-dioxid, illetve 222 kg (összehasonlítva partnerünk korábbi poliuretán megoldásával) hulladék-kibocsátáscsökkenést sikerült elérni. Cégeink hatékony együttműködésének köszönhetően ezzel a lépéssel az IBM Magyarország sikeresen teljesítette a vállalat környezetvédelmi célkitűzéseit a poliuretán kiváltására.

A Nefab WoodFoam Solution a poliuretán habok fenntartható alternatívája

Cégcsoportunk jövőbeli célja további olyan fenntartható anyagok és megoldások kifejlesztése, mint például a Nefab WoodFoam Solution, amelyek támogatni tudják környezetpolitikánkat.

A Nefab Packaging Hungary Kft. a jövőben is minden rendelkezésére álló eszközzel igyekszik ügyfelei számára a legprofesszionálisabb és legfenntarthatóbb alternatívákkal szolgálni. Amennyiben szemléletmódunk és csomagolási megoldásaink felkeltették érdeklődését, kérjük látogasson el a www.nefab.com/hu/magyarorszag oldalra, és vegye fel velünk a kapcsolatot.