fbpx

Megtriplázott erényekkel mutatkozik be a FlexLink új X65 szállítópálya rendszere

Írta: Szerkesztőség - 2013 július 12.

A FlexLink új generációs X65 konvejor rendszerrel szemben három elvárást fogalmaztunk meg: az alacsony bekerülési és üzemeltetési költséget, a fenntarthatóságot és az innovációt. Olyan szállítópálya rendszert alkottunk meg, amely bármely termelő- és csomagolósor használati értékét megtöbbszörözheti.

 

 

A kifinomult szállító pályarendszerek a gyártáslogisztikai megoldások szerves elemei, meghatározzák és növelik a termelő-, minőségellenőrző- és csomagolósorok hatékonyságát. Jellemző, hogy a berendezésekkel szembeni elvárások az idő előrehaladtával bővülnek, amely általában szélesebb termékpaletta rugalmas kezelését, magasabb kapacitásbeli igényeket és alacsonyabb üzemeltetési költséget jelent. Az X65 szállítópálya bemutatásával a Flexlink új kategóriát teremt a konvejorok terén, egyszerre kínálva alacsonyabb költségeket, jelentősen kisebb zajszintet és meggyőző, innovatív kialakítást.

Az X65 pályarendszer tervezésekor a kiindulási pontot piacvezető végfelhasználók és OEM-ek kívánalmai adták, hogy egyidejűleg meg tudjunk felelni az elkövetkező évek elvárásainak, valamint napjainkban is versenyelőnyt tudjunk biztosítani a megoldásainkkal.

 

Nagyobb terhelhetőség, kevesebb energia

 

A korábbi, XL jelzésű termékcsaládunkat felváltani hivatott X65 platform terhelhetősége kétszerese az elődjének a megnövelt megengedett lánchúzóerőnek köszönhetően. Ennek eredményeképpen ugyanakkora terheléshez kevesebb hajtómű szükséges, amely egyszerre csökkenti a bekerülési összeget és az üzemeltetés költségét.

Az X65 szállítópályák tervezésénél elsődleges szempont volt a súrlódás csökkentése, az alacsony energiafogyasztás és a hosszú élettartam. Mindezen felül a FlexLink az X65 platformmal párhuzamosan bevezet egy új, korszerű, jobb hatásfokú hajtásrendszert is, amely tovább csökkenti az energiafelhasználást. A hajtóegység-motor és a vizsgált alkalmazás kombinációjától függően 8-44%-os energia megtakarítás érhető el a FlexLink korábbi hajtóegységeivel szemben.

A robusztus kialakításnak köszönhetően a karbantartási ciklusokat több mint kétszeresére lehet nyújtani a jelenleg megengedett periódusokhoz képest.

Megnövelt kapacitás

Az X65 platform az elődjéhez képest kétszeres szállítási sebességet képes elérni. A folyamatos anyagtovábbítás sebessége 120 m/percig emelhető üzembiztosan: ez megfelelő tartalékot rejt magában későbbi kapacitásbővítéshez, és az azzal együtt járó egységköltség csökkentéshez.

 

Alacsonyabb zajszint

A biztonságos üzemi környezet megteremtése elsődleges követelmény az ipari létesítményekben, ezért a FlexLink kiemelt figyelmet fordított a zajcsökkentésre és a kezelőszemélyzet biztonságára. A leggyakoribb felhasználási területeken az X65 konvejor zajszintje az irodai háttérzaj értékének felel meg – ez az ipari szabványokhoz viszonyítva 80%-os csökkentést jelent a szabadalmi bejegyzés alatt álló láncszem-kialakításnak, valamint számos apró, ám annál jelentősebb fejlesztésnek köszönhetően. Ilyen például a konvejor profil megnövelt torziós merevsége, a pontosabb toldási illesztést lehetővé tevő megoldás és a megnövelt teherhordó felület.

Komplett termékválaszték

Az X65-ös termékcsaládot természetesen az összes szükséges kiegészítőjével dobtuk piacra. Rendelhető hozzá láncmosó, speciális nagy terhelhetőségű közbenső hajtómű és hajtatlan, illetve hajtott átadók.

Hatékony egydarabos áramlás

Az automatizált darabos áramlásban az X65 palettás konvejor rendszer megbízható minőséget kínál alacsony költség mellett. Az X65P akár 3 kg-os termékek kezelésére is alkalmas. Az X65-ös termékcsaládnál is megtalálhatók az X85-nél már megismert palettakezelő funkciók, úgymint stopper, pozicionáló, összevezető és szétterelő modulok.

A kategóriájában egyedi, innovatív kialakítása és szabványosított funkciós moduljai emelik ki a piacon megtalálható rendszerek közül. A paletták és a modulok előkészítése megkönnyíti az X65P szállítópálya integrálását folyamatirányítási rendszerekbe (Track&Trace vagy MES), amely ideálissá teszi a rendszerünket autó- és elektronikai ipari megoldásokhoz.

Kompatibilitás

 

Az X65 rendszerünk bizonyos szinten kompatibilis a régi XL családunkkal: az X65-ös konvejor profilban használható az XL lánc, de fordítva nem. Ily módon tehát egy korábban épített XL rendszer tovább-bővíthető az X65-össel, az eredeti XL lánc megtartásával. Ebben a kialakításban a műszaki paraméterek azonban a régi XL szintjén maradnak. Természetesen a korláttartók, lábak, szenzortartók továbbra is használhatók mindkét rendszeren.