fbpx

Jungheinrich a legnagyobb építőipari kiállításon

Írta: Szerkesztőség - 2013 július 13.

Az immár 30. alkalommal Münchenben megrendezésre került Bauma 2013 szakvásáron a Jungheinrich számos, speciálisan az építőipar számára kialakított megoldását mutatta be.

 

 

A Jungheinrich bemutatkozásának középpontjában a bajorországi Moosburgban gyártott homlokvillás targoncák álltak.  A kiállítás fénypontja az új 5-s sorozatú elektromos homlokvillás targonca (EFG 535-550) és az „S-széria” (EFG S30-S50) bemutatása volt. Az új típusokat a müncheni nemzetközi építőipari vásáron mutatták be először a nagyközönségnek. Az új sorozat fejlesztésének középpontjában a gazdaságosság áll. „Az új gépek kitűnő energia hatékonyság mellett képesek rendkívül nagy teljesítményre” – nyilatkozta Stefan Pfetsch, a Jungheinrich homlokvillás targoncákért felelős termékmenedzsere. „Ezt hívjuk tiszta energiának, azaz PureEnergy-nek.”

Az itt először bemutatásra került „S-széria” esetében egy olyan újdonságról van szó, ahol a mértékadó tehersúlypontot 600 mm-re módosították. Ezáltal jelentősen növekszik az elérhető maradvány teherbírás. Így a nagyobb tömegű speciális adapterek használata is problémamentesen megoldható. Az új S-szériájú gépeket speciálisan a kültéri alkalmazáshoz illeszkedő, robosztus, erős kormányzott tengellyel és nagyobb kerékabroncsokkal szerelték fel. Az ezáltal még erősebb gépek előnyei különösen a nagy igénybevétellel járó rakodás esetén, valamint bel- és kültéri alkalmazásoknál mutatkoznak meg.

Az új elektromos homlokvillás gépcsalád mellett a Jungheinrich szinte teljes homlokvillás targoncákból álló termékkínálatát bemutatta a Bauma 2013 szakvásáron. A vásár látogatói megtekinthették a Jungheinrich „óriás gépét”, a hidrodinamikus meghajtású 6-s sorozatú dízel- és gázüzemű gépcsaládot, mely akár 9 tonna teherbírással rendelkezik, és amit 2012 év vége óta szintén Moosburgban gyártanak.

A Bauma 2013 kiállításra került a Jungheinrich négyutas tolóoszlopos targoncája, az ETV Q típus. Ez a típus elektromos összkerék kormányzásának köszönhetően minden irányba tud haladni, és kiválóan alkalmazható olyan helyeken, ahol szálanyagokat kell szűk folyosókban és nagy magasságokban tárolni. Az ETV C típusú tolóoszlopos targonca szuper-elasztikus kerekei segítségével mind kültéren, mind pedig beltéren, csarnokokban kiválóan alkalmazható.

 

Elektromos anyagmozgató gépek széles választéka

 

Az újdonságokon kívül a vásáron kiállításra kerültek a Jungheinrich norderstedti és landsbergi gyáraiban készült targoncák és emelő kocsik. Az építőiparban alkalmazható gépek például az ETV 216 típusú tolóoszlopos targonca, az EJC 214 típusú elektromos gyalogkíséretű targonca, valamint az ERE 225 típusú elektromos gyalogkíséretű emelő kocsi és az EJE típus 2-s sorozata. A Jungheinrich vontatók közül a lüneburgi gyárban készült EZS 570 típust mutatták be.

A vásár látogatói a Jungheinrich standon még különböző kézi emelő kocsikat is kipróbálhattak hagyományos és speciális kivitelben. Az anyagmozgató gépek mellett raktári állványok és polcrendszerek, valamint a vállalat számos szolgáltatása, mint például a szerviz, a targoncabérlet vagy a használt targoncák tették teljessé a Bauma 2013 kínálatát.

A Jungheinrich nemzetközi tekintetben a piacvezető vállalkozások közé tartozik anyagmozgató gépek valamint raktári- és anyagmozgatási rendszerek területén. A Jungheinrich olyan saját termékeket előállító logisztikai szolgáltató, amely átfogó termékpalettát kínál ügyfeleinek anyagmozgató berendezésekből, raktári állványrendszerekből, ezenkívül az üzemen belüli logisztika teljes vertikumára kiterjedő szolgáltatásokat nyújt. A Jungheinrich részvényei minden német tőzsdén forgalomban vannak.

 

 

További információ:

www.jungheinrich.hu