fbpx

Anyagmozgatás: 30 éves az S&S Group Hungária Kft.

Írta: Transpack-2022/VI. lapszám cikke - 2022 december 13. -Hirdetés

Ma már közhely, hogy az iparban nemcsak a gazdasági-szakmai hozzáértés számít, hanem a megfelelő erkölcs, de azért ezt a régi igazságot is még mindig tanulnunk kell. Ezért is fontos odafigyelni az olyan magyar középvállalatokra, amelyek mindkét területen példát mutatnak. Az idén fennállásának 30. évét ünneplő S&S Group Hungária Kft. ilyen: az intralogisztika és az anyagmozgató gépek szegmensében elért iparági eredményein túl arra is élő precedens, hogyan alapozza meg az emberség, a polgári morál a szakmai sikereket.

Sülle Miklós és Sülle-Balassy Csaba
Sülle Miklós és Sülle-Balassy Csaba

Ezért válságálló a partnerek igényeire épülő szolgáltatás

Mélységében ismerni a partnerek igényeit, megfelelő szaktudással és szakemberekkel biztosítani ezeknek az igényeknek a kielégítését – alighanem így lehetne összefoglalni az S&S három-évtizedes sikertörténetét. A harsány jelző itt nem öncélú zsurnálklisé, hanem közgazdasági és munkaszervezési tényeket összegző leírás: az S&S minden esztendőben 12-15 százalékos forgalomnövekedést ér el, s ez a 2010-es hitel-, illetve a 2020-as járványválság idején sem csökkent 10 százalék alá. „A kezdetektől azt ismertük fel, és arra építettünk, hogy az anyagmozgatás, az intralogisztika terén nincs minden cégnek szüksége állandó, nagy gépi és gépkezelői apparátusra. Ezért már a 90-es években nem targoncák, ipari mérlegek és más berendezések eladására, hanem bérletére építettük az üzletpolitikánkat. Így a partnereink nem kényszerülnek költséges beruházásokra, jelentős munkabérköltségű dolgozói állomány fenntartására. Tőlünk mindig kifogástalan állapotú gépeket bérelnek szolgáltatásként, sőt, adott esetekben a gépkezelőket is biztosítjuk” – vázolja röviden vállalati stratégiájuk alapelemeit Sülle Miklós, a cég alapítója.

A vállalat ma már 250 darabos gépparkot tart fenn; az egész országra kiterjedő, gyorsan reagáló szervizhálózattal bír, így a partnerek nemcsak jó állapotú gépekre, hanem azok biztonságos működtetésére is számíthatnak: „Mindezzel lényegében a partnereink tevékenységének folyamatosságához járulunk hozzá. Mi garantáljuk a működőképes gépet, ők pedig élvezhetik annak előnyeit, hogy szolgáltatásként zavartalanul rendelkeznek a szükséges eszközökkel, mindig az igényeikhez igazodó költségek mellett.”

Elvárás és megbecsülés a családias vállalatszervezésben

Az S&S Group nem szenvedi meg a magyar gazdaságot sújtó szakemberhiány problémáját sem. „A hozzánk gyakorlatra érkező egyetemi hallgatók fele itt is marad nálunk. Hosszú évek óta karrierterv működik. Világos és elég magas elvárásokat támasztunk az érdeklődők felé, de a megfelelő munka fejében garantált előmenetelt biztosítunk, versenyképes bért, sőt, szükség esetén még lakásvásárlási vagy -építési támogatást is adunk a munkatársainknak” – magyarázza meg az idehaza ritkaságnak számító modellt Sülle Miklós, hozzátéve: így már érthető, hogy a munkatársaik zöme 14-15 éve folyamatos alkalmazásban van. „Ám mi, ‘fehérgallérosok’, mérnökök ugyanúgy megfogjuk a szerszámot, amikor munka van, levesszük a polcról az alkatrészt, és mindnyájunknak van munkavédelmi, de gépkezelői végzettsége is” – adja újabb példáját a munkaközösségi egyenlőség rokonszenves szellemének. A családi vállalat családias vonását erősíti az is, hogy a céget ma már Sülle-Balassy Csaba, az alapító fia vezeti, de nemcsak a családban születő gyerekeket-unokákat várja a cég, hanem az „alkalmazotti generációváltást” is támogatja.

Öncélú növekedés helyett megbízhatóság

Mindezek után nem meglepő, hogy az idén 30 éves cég a jövőt is hasonlóan bölcs alapokon tervezi: „Kifejezetten nem cél a korlátlan, de még a nagyarányú növekedés sem. Miután a minőségi szolgáltatás az első napjainktól máig szigorú alapelv, ez egy adott léptéken túl már aligha volna fenntartható. A hatékonysághoz, a garantált színvonalhoz meg kell tartani egy áttekinthető, ellenőrizhető nagyságrendet. A partnereink érdeke is, hogy a mostani stabilitás és szolgáltatási színvonal megmaradjon” – érvel Sülle Miklós.

Kohout Zoltán