fbpx

Régi, nagy értékű emelőgépek automatizálása és korszerűsítése

Írta: Transpack - Hirdetés - 2020 december 11.

A digitalizálás segíti az emelőgépek hatékony használatát

Az iparban, a mezőgazdaságban és a logisztika számos területén számtalan, régebben gyártott, de hasznos emelőgépet, teherszállító és tároló berendezést használnak. Idehaza is – a relatív vagy éppen ténylegesen szakképzett munkaerő hiányában – előtérbe kerül a monoton munkavégzés kiváltása automatizálással, digitalizált folyamatirányítással.

 

 

Három évtizedes tapasztalat

Vállakozásunk, az S&S Group Hungária Kft. közel 30 éves fennállása alatt nemcsak emelőgépek és targoncák bérbeadásával foglalkozik, hanem magasraktári állványkiszolgáló gépek felújításával, üzemfenntartásával és automatizálásával is. Az idei év harmadik negyedévben fejeztük be egy 1983-ban épített magasraktári állvány és felrakógép rendszer felújítását.

 

Felújítás automatizálással egybe kötve

Megbízónk az új tulajdonos – felmérve a jelenlegi és a várható munkaerőforrást – a rendszer felújítását kezelő személyzetet nem igénylő távvezérléssel és a hozzá szervesen kapcsolódó digitalizált raktárkezelő és nyilvántartó rendszerrel rendelte meg. A felújítás során a berendezés alapos átvizsgálás után az állványrendszer, a villamoshajtások, a villamű, a teljes villamos vezérlő rendszer, az optikai érzékelőrendszer, az adatátviteli és távvezérlő rendszer cseréjével végül egy személyi számítógépről távvezérelhető X-Y-Z pozíció paraméterekkel és vonalkóddal azonosító raktárkezelő rendszerré alakult át. Gyakorlatilag az eredeti gép vázát hasznosítottuk.

 

 

Tervezés és kivitelezés

Vállakozásunk új felrakógépek tervezésére és kivitelezésére is vállalkozik. Egy ilyen komplex feladatot jelentő nagy berendezés felújítása és automatizálása egy új, azonos kapacitású rendszer megvalósítási költségének mindössze 10-15%-át teszi ki.

 

Sülle Miklós
gépészmérnök, emelő- és anyagmozgatógép szakértő
S&S Group Hungária Kft.