fbpx

Első válasz a hazai drogériapiac csomagolásmentes igényére

Írta: Csomor Zsolt - 2020 december 11.

Egyre nagyobb igény mutatkozik a csomagolásmentes vásárlás iránt. Ezt szem előtt tartva a dm-drogerie markt hazai drogériapiacon elsőként helyezett üzembe utántöltőállomást az egyik budaörsi üzletében.

 

csomagolás mentes utántöltő állomás
Forrás: Sansin

 

Újabb mérföldkő a fenntarthatóság terén

A fenntarthatósági törekvések hazánkban is egyre inkább előtérbe kerülnek. Mind többen éreznek késztetést arra, hogy változtassanak szokásaikon, és megvizsgálják, hogyan csökkenthetik ökológiai lábnyomukat. Ennek egyik módja, ha kevesebb hulladékot termelünk.

A vásárlók folyamatos visszajelzésekkel adnak hangot elvárásaiknak. Igényként merült fel a vásárlók részéről például az is, hogy a drogérialáncok vezessenek be csomagolásmentes értékesítést.

 

csomagolásmentes vásárlás
Az automata használatakor a vásárló nem érintkezik a termékkel

 

Nemzetközi tapasztalatok birtokában a dm Magyarországon is csoportot alakított a bevezetés lehetőségének vizsgálatára – mondta Kanyó Roland, a dm marketing és PR menedzsere. A munkacsoport elsősorban a csomagolásmentes termékek árusításának törvényi és hatósági előírásait, lehetőségeit térképezte fel.

A folyamat eredményeként 2020 decemberében a magyar drogériapiacon elsőként a dm állít üzembe utántöltő állomást a 311. számú, Budaörs Malomkő utca 7. szám alatt található üzletében. A csomagolásmentes automatát a Sansin tervezte, és készítette. A zárt rendszerű gép használatakor a vásárló már csak zárt csomagolásban találkozhat a termékkel – olvasható a Sansin oldalán.

A dm a vásárlói visszajelzések és a tényleges kihasználtság függvényében tervezi a bővítés további lehetőségét.