Forrástól a fogyasztóig – A teljes hidrogén értéklánc

Írta: Transpack - Hirdetés - 2021 október 12.

A tiszta energiaforrások – mint például a hidrogén – iránti keresletnövekedéssel nőni fog az olyan vállalatok iránti igény is, amelyek kellő szakértelemmel rendelkeznek a hidrogén előállításában, feldolgozásában, elosztásában, és képesek megfelelő módon azt a felhasználás helyére szállítani. A Linde több mint 100 évnyi tapasztalattal rendelkezik a hidrogén (H₂) előállításában és több mint 25 éve élenjáró a H₂ technológiák fejlesztésében, kutatásában, továbbá részt vállal kiemelt mobilitási projektek megvalósításában. Erre a jelentős tapasztalatra és széles technológiai portfólióra építve már most készen állunk tömeges alkalmazásra szánt, működőképes, gazdaságilag életképes hidrogéntechnológiák szállítására.

 

Eddig már több mint félezer felépített üzem

Mi vagyunk az egyetlen olyan vállalat, amelynek működése kiterjed a hidrogén értéklánc minden egyes szakaszára, az előállítástól és feldolgozástól kezdve (beleértve a tisztítást és cseppfolyósítást is), a disztribúción és tároláson át, a mindennapi ipari- és fogyasztói felhasználásig.

A mai napig több mint 500 H₂ termelőüzemet építettünk világszerte a kisméretű üzemektől a nagyméretű létesítményekig, amelyek közül több mint 100-at a Linde szakemberei üzemeltetnek. Ezek az üzemek mindenféle petrolkémiai nyersanyagot képesek kezelni a földgáztól kezdve a nehézolajon át, egészen a szénig. Az olyan technológiai folyamatok, mint a gőzzel történő metánreformálás, elgázosítás és parciális oxidáció kihasználásával H₂ üzemeink kiemelkedően hatékony módot kínálnak a hidrogént és szén-monoxidot tartalmazó szintézisgáz, valamint az olyan termékek, mint például az ammónia előállításához. Előre tekintve a kibocsátásmentes hidrogén energiagazdaság irányába, megalkottuk a zöld hidrogéntermelő üzemeket, amelyek megújuló energiaforrások kiaknázásával biztosítják az elektrolízishez vagy biogáz-reformáláshoz szükséges energiát.

 

A szolgáltatás is professzionális

A megbízható gázellátáson és a legkorszerűbb szabványosított üzemanyag-töltőállomás rendszereken túl, professzionális szolgáltatásokat is kínálunk, hogy biztosítsuk ügyfeleink számára a hidrogénüzemű mobilitással kapcsolatos beruházásaik sikerességét. Ezen a területen megszerzett több évtizedes tapasztalatunkra építve az ilyen szolgáltatásaink magukba foglalják a teljes körű projekt kivitelezéstől kezdve, a karbantartáson és javításon át az expressz alkatrész szállításokat is. A megbízható működés biztosítása érdekében ügyfeleink számára távfelügyeletet és optimalizált szervizelési és karbantartási koncepciókat is kínálunk. Mindezek mellett tanácsadóink örömmel együttműködnek ügyfeleinkkel, és segítenek az egyéni vagy speciális igények megvalósításában – legyen szó nagyobb töltési kapacitásokról, kombinált töltési modellekről vagy meglévő töltőállomásokba történő integrációról. Globális jelenlétünknek köszönhetően ezek a szolgáltatásaink világszerte elérhetők.

Rendelkezünk saját hidrogén elektrolizáló üzemek, illetve hidrogéntöltő állomások gyártásával foglalkozó tagvállalatokkal. Ezen vállalatok által gyártott töltőállomásokat a Linde saját szakembereivel megtervezi, kivitelezi, üzemelteti, karbantartja és amennyiben szükséges akkor tartalékellátást is tud biztosítani.

hidrogénlánc

 

 

www.lindegas.hu/hidrogen

Linde gaz