fbpx

Visszaváltható csomagolást vezet be a Burger King

Írta: Csomor Zsolt - 2020 november 01.

A Burger King a fenntarthatóság jegyében kissé meglepő újrahasznosítható csomagolást vezet be: a fogyasztó először kifizeti a poharak és a dobozok árát, majd fogyasztás után megkapja azok árát.

Környezetvédelmi okokból újrafelhasználható csomagolások használatát kezdi meg a Burger King, amelyben partnere a TerraCycle nevű gyártócég. A jövőben a gyorsétterem vendégei kérhetik, hogy többször használatos poharakat, ételtartó-dobozokat kapjanak a rendeléskor. Ezzel a hagyományoshoz képest többet kell fizetni, viszont ha azokat a fogyasztás után a vásárló visszaviszi a csomagolóanyagot, akkor visszakapja a többletköltséget – írja a CNN. Hasonló megoldás nem újdonság, hazánkban is találkozhatunk az újrapohárral például rendezvényeken.

 

csomagolás

 

Az újfajta csomagolási megoldást a Burger King először New York, Portland és Tokió néhány éttermében vezeti be – olvasható a napi.hu oldalán. Amennyiben beválik a megoldás, kiterjesztik a többi országra és boltjaikra is. Első körben azt ígérik, hogy 2025-re minden észak-amerikai helyükön bevezetik az újrahasznosítási módszert.

Kép forrása: Burger King