fbpx

Növényi rost alapú csomagolás műanyag helyett

Írta: Csomor Zsolt - 2020 szeptember 30.

Az ausztráliai Woolworths pékség a korábban nem újrafelhasználható csomagolását lecserélte. Ez az új dizájnú és környezetbarát csomagolás nemcsak hazájában nyerte el a szakmai zsűri tetszését, de a WorldStar Csomagolási Világversenyen is díjazták (WPO).

 

 

A Woolworths, ami Ausztrália legnagyobb élelmiszer-kiskereskedelmi vállalata, nagy csomagolási projektet vállalt fel. Számos csomagolóanyag-beszállítóval együttműködve a Woolworths a korábban megszokott fekete színű, s nem újrafeldolgozható műanyag tálcáit „zöldítette”.

A vállalat fehérítetlen bambuszból (40%) és fehérítetlen cukornádból (60%) származó megújuló növényi alapú rostból készült tálcára teszi termékeit a környezetvédelemhez is hozzájárulva.

A Woolworths az újítást valamennyi, 995 üzletére kiterjeszti, ahol a több mint 50 különböző péksütemény 75 százalékához használja a növényi rost alapú tálcát.

A vállalat ezzel évente több mint 500 tonna műanyaggal kevesebbet használ fel, s nagyban javítja csomagolásának újrafelhasználhatósági arányát. A vállalat törekvését a WorldStar Csomagolási Világverseny zsűrije is jutalmazta. A nemzetközi versenyre olyan pályaművek nevezhetők, amik hazájukban már bizonyítottak hasonló megmérettetésen.

 

Kép forrása: WorldStar