fbpx

Kijevi habzóbor új arculattal

Írta: Transpack-2022/IV. lapszám cikke - 2022 szeptember 26.

A Stolychny kijevi pezsgőgyár (KFSW) több mint 60 éve ismert megfizethető és kedvelt termékeiről. Ennek köszönhetően szeszesitalai évtizedek óta a vállalati és családi ünnepségek szerves része. 

bor csomagolás

Az Our Kijev sorozat a KFSW portfóliójának csúcspontja. A sorozatot Ukrajna – mostanában ismét hányatott sorsú – fővárosáról nevezték el, és célja, hogy a város egyik maradandó szimbóluma legyen. A sorozat hat habzóbort tartalmaz, amelyek bármilyen ízt kielégítenek: a száraztól az édesig, a vöröstől a muskotályosig. A csomagolás dizájnjának újratervezésének kihívása az volt, hogy a régimódi vásárlókat új, vizuális élményvilág felé terelje.

A tradicionális alkoholos italok mai mezőnyében elsőre kissé idejétmúltnak hat a Gutsulyak Studio munkája. Jobban megvizsgálva és a stúdió más, ugyancsak az ukrán gasztrokultúra termékeihez kötődő termékeinek vizuális világát látva azonban meggyőzően inkább arról van szó, hogy újrateremtik a tradicionális arculatot. Ehhez társul a gyártási innovációkkal elért jobb borminőséget érzékeltető külső. A tervezés szempontjából fontosnak tartották a márkanév hangsúlyozását, és a latin hatás nélküli cirill tipográfiára összpontosítani.