fbpx

A logisztikai folyamat teljesen automatizált

Írta: Barna Ferenc - 2022 október 03.

Mintegy 3,6 milliárd forintos beruházásból új, automatizált, raklapos magas-raktárt épít a Szatmári Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Jászberényben, a múlt héten letették az alapkövet. A kormány mintegy 1,25 milliárd forinttal támogatja a fejlesztést a Nagyvállalati beruházási támogatási program keretében.

Varga Mihály pénzügyminiszter
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Szatmári Kft. új, automata, raklapos magasraktárának alapkőletételén (fotó: MTI/Komka Péter)

Varga Mihály, pénzügyminiszter

A harminc éves születésnapját ünneplő Szatmári Kft. épületgépészetben piacvezető az országban, példaként állhat mások előtt. A piaci sikerek visszaigazolják a kormány törekvését is: az elmúlt években nőtt a Szatmári Kft.-hez hasonló magyar cégek száma, amelyek exportálni is képesek.

A vállalat a mostani, 3,6 milliárd forintos beruházásával egy olyan automata raktárt épít, amely hozzájárul a termelés gyorsításához és a termékkínálat bővítéséhez. Az automatizálás lehet a termelékenység növelésének egyik legfőbb eszköze, amitől aztán a bérek további emelkedése várható.

Ifj. Szatmári Zoltán, a Szatmári Kft. tulajdonosa

A beruházással munkahelyeket őriz meg a cég, sőt 30 új munkahelyet teremtenek, és ezzel egyidejűleg nő a hatékonyság is.

A fejlesztés a raktárkapacitást növeli, egy raklapos, automata, 14 ezer 500 tárhelyes teljesen automatizált raktárrendszer segítségével. A raklapos automata raktár egyesíti magában a polcrendszereket, az automata felrakó- és szállítógépeket, illetve a raktározási ügyviteli szoftvereket. A logisztikai folyamat teljesen automatizált, manuális anyagmozgatásra csak a kamionok rakodása során van szükség.

Forrás: MTI