fbpx

Forradalmi funkció: újrahasznosított PET-palackokból ragasztószalagok

Írta: - 2022 október 04. -Hirdetés

A tesa új csomagolószalagot fejleszt a felhasználás után újrahasznosított PET-hordozóval

  • Az új tesa® 60412 nem csupán egy olyan univerzális csomagolószalag, amely a hordozó magas újrahasznosítottanyag-tartalma miatt fenntarthatóbb. A csomagolószalag emellett rendkívül erősen tart.
  • Ez a szalag tökéletes megoldás könnyű és közepes súlyú csomagolási alkalmazásokhoz max. 30 kg-ig.
  • Robusztus, az elhasználódásnak ellenálló hordozójának köszönhetően nagyon jó tapadást biztosít újrahasznosított kartonpapírra.

A tesa az innovatív ragasztószalagok és ragasztós rögzítésű rendszermegoldások nemzetközi gyártója, újabb innovatív csomagolószalag forgalmazásába kezd. A tesa® 60412 70% újrahasznosított (PCR) poliészterből készült hordozót és vizes akrilalapú ragasztós rendszert tartalmaz. A vállalat így kiterjeszti nagy teljesítményű csomagolószalagjainak termékportfólióját, melyek részben újrahasznosított anyagokból és biológiai alapú nyersanyagokból állnak. A tesa® 60412 sok iparágban, például az élelmiszer- és italgyártásban, a gyógyszeriparban vagy a logisztikai ágazatban ideális alternatíva a hagyományos PVC-csomagolószalagokkal szemben.

Erős, ellenáll az elhasználódásnak, és halk

A tesa® 60412 nagyobb nyírással szembeni ellenállásával összevethető a PVC-ből vagy biaxiálisan orientált polipropilénből (BOPP) készült szalagokkal. A tesa® 60412 kézi és automatikus adagolókhoz is alkalmas, és nagyon csendesen használható. Ez a csomagolószalag az INGEDE 12. módszere szerinti tanúsítással rendelkezik, a csomagolással együtt kidobható a papírhulladékba, és nem veszélyezteti a kartonpapír újrahasznosítási folyamatát.

pet-palack ragasztószalag csomagolószalag
A tesa® 60412 ragasztószalag tökéletes megoldás könnyű és közepes súlyú csomagolási alkalmazásokhoz, legfeljebb 30 kg-ig.

A tesa támogatja a vállalatokat és a vásárlókat fenntarthatósági céljaik elérésében

A legtöbb vállalat és iparág számára a fenntarthatóság témája már régóta nagy jelentőséggel bír. Áruk és termékek csomagolásakor vagy elküldésekor fontos a lehető legnagyobb fenntarthatóság. A tesa szeretné ebben a célkitűzésben segíteni vásárlóit és partnereit. A tesa® 60412 szalaggal a vállalat olyan ragasztószalagot fejlesztett, mely megfelel ezeknek a követelményeknek. A gyártási folyamat teljesen oldószermentes. A hordozó anyagához poliészter termékeket, például PET-palackokat hasznosít újra, és használ fel.

ragasztószalag csomagolószalag raktár állványrendszer kartondoboz
Képek forrása: tesa

„A fenntarthatóság előmozdítását segítő termékek fejlesztése a tesa stratégiailag fontos célja. Új tesa® 60412 poliészter csomagolószalagunkat ezért úgy terveztük meg, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentse a környezeti hatást, ugyanakkor jó teljesítményt biztosítson. Ügyfeleink egy lépéssel közelebb kerülhetnek céljaikhoz azzal, hogy fenntarthatóbb csomagolószalagot használnak. Mi a tesa-nál büszkén támogatjuk őket ezen az úton” – mondja Andreas Walkembach, a tesa európai ipari, kereskedelmi és gyártási részlegének igazgatója.

Az új tesa® 60412 már kapható a professzionális viszonteladóknál átlátszó, illetve igény esetén barna és fehér változatban is.

További információ a termékről itt érhető el.

A tesa SE bemutatása

A tesa multinacionális vállalatként innovatív ragasztószalagokat és ragasztós rögzítésű rendszermegoldásokat fejleszt többféle iparágnak, kereskedelmi ügyfeleknek és végfelhasználóknak. A tesa már több mint 7000 ragasztós megoldással rendelkezik, melyek hozzájárulnak ügyfeleink munkájának, termékeinek és életének fejlesztéséhez. Napjainkban a fenntarthatóság és az energiamegtakarító folyamatok állnak a középpontban. A tesa környezetbarát termékek és oldószermentes gyártási folyamatok kifejlesztésébe, valamint megújuló energiaforrások használatába fektet be a telephelyein.

A tesa 100 országban van jelen, és Németországban, Olaszországban, Kínában, az USA-ban és Vietnamban is működtet gyárakat. A tesa csoport eladásainak körülbelül háromnegyede (2021-ben 1499 millió euró) ipari alkalmazásokból származik. A tesa nemzetközi ügyfeleivel a termék és a folyamat szintjén is testre szabott innovációkat fejleszt. Már a tesa több mint 130 szalagját lehet elektromos autókban használni, és több mint 70-et okostelefonokban. A tesa a nyomda- és építőiparban is folyamatosan új szegmenseket és országokat hódít meg különleges ragasztószalagjaival. A vállalat eladásainak csaknem negyedét teszi ki a végfelhasználók és szakemberek részére végzett értékesítés. 300 alkalmazás – mint például a legendás tesafilm® – teszi könnyebbé az életet, sőt, ha a rovarok elleni védekezésről van szó, még egy kicsit kellemesebbé is. A tesa a ragasztós megoldások világelső gyártói között van. A tesa SE 2001 óta a Beiersdorf AG (vagyis a NIVEA, Eucerin, la prairie) 100%-os tulajdonú leányvállalata, jelenleg körülbelül 4800 alkalmazottal.

Richard Pusztai
tesa tape Hungary
Senior Account Manager
Phone: +36 1 814 68 54
Mobile Phone: +36 30 894 43 07
E-Mail: [email protected]

Nemes Zoltán
tesa tape Kft.
Account Manager
Mobile Phone: +36 20 284 2788
E-mail: [email protected]