fbpx

Raktárcsarnok 70 millió euróért

Írta: Barna Ferenc - 2022 október 05.

A tervek szerint az 58 ezer négyzetméteres, közel 70 millió értékű raktárcsarnokot Pátyon egy év alatt befejezik – olvasható a HelloParks közleményében.

A már működő megaparkok egyike
Energiahatékony és környezetbarát kialakítás, okos és jövőbe mutató megoldások jellemzik a cég logisztikai építményeit (fotó: Közösségi Média/HelloParks)

Terveik szerint az 58 ezer négyzetméteres ipari létesítményt 2023 nyarán fejezhetik be

A majdnem 70 millió euró (csaknem 30 milliárd forint) értékű beruházásban a főváros vonzáskörzetének legnagyobb ipari csarnoka valósul meg, egyúttal ez a társaság eddigi legnagyobb projektje is.

A HelloParks közben Fóton és Maglódon szintén építkezik, a három Pest megyei településen a legkorszerűbb épületek fogják kiszolgálni a belföldi logisztikát. Az energiahatékony és környezetbarát kialakítás mellett számos okos és jövőbe mutató megoldás is segíti majd a bérlőket a fenntartható, hatékony működésben.

Nemes Rudolf vezérigazgató a piaci igényekkel indokolta, hogy egyszerre több helyszínen teljes kapacitással fejlesztenek. A korábban elkészült épületek, a HelloParks Maglód MG1 és HelloParks Fót FT1 alig néhány hónap alatt teljesen megtelt bérlőkkel – tudhattuk meg a közleményből.

Az ipari ingatlanokkal foglalkozó társaság a Futureal tagja

A vállalatcsoport Európa legnagyobb ingatlanfejlesztői közé tartozik, egyúttal a közép- és kelet-európai térség egyik vezető ingatlanbefektetője is.

A HelloParks jelenleg 222 hektáron több mint 900 ezer négyzetméternyi raktár- és ipari terület létrehozásán dolgozik, folyamatban lévő projektjeinek beruházási értéke megközelíti a 200 millió eurót (körülbelül 80 milliárd forint).

Forrás: MTI