fbpx

Világdíjas hazai fejlesztésű csomagolások

Írta: Csomor Zsolt - 2020 október 07.

A csomagolóipar területén komoly elismerésnek számító díjat kapott és így mindhárom nevezett termékével három elismerést is szerzett az STI Petőfi Nyomda KftWorldStar Csomagolási Világversenyen. A csomagolóanyagokat gyártó cég személyre szabott megoldásokat kínál karton és hullámkarton alapanyagokból a hajtogatott dobozoktól kezdve az ajándékcsomagolásokon át egészen a szállítási csomagolásokig.

 

 

A legrangosabb versenyen

A szakma legmagasabb rangú szervezeteként ismert Csomagolási Világszövetség (WPO, World Packaging Organisation) decemberben hirdette ki és tette közzé honlapján a legkiemelkedőbb nemzetközi csomagolási elismerés, vagyis a WorldStar legfrissebb eredményeit. Ez a megméretés az elmúlt évtizedek alatt a WPO egyik legjelentősebb eseményévé nőtte ki magát. A mostani versenyre rekordszámú – 321 darab – pályázat érkezett a világ 36 országából. A járványügyi helyzet miatt azonban Pierre Pienaar, a WPO elnöke már korábban bejelentette, hogy a 2020-as WorldStar díjátadó ünnepség is elmarad, és a nyertesek április végétől postai úton kapták meg a trófeákat.

 

Hatékony plusz funkció

Az STI Petőfi Nyomda Kft. termékei megfeleltek a zsűrik támasztotta elvárásoknak, sőt, mindhárom nevezésük kiérdemelte a csomagolóipar „Oscar-díját”. Magyarországról 4 cég 7 terméke nyert ilyen elismerést, melyek közül a három nyertes csomagolással az STI Petőfi Nyomda Kft. szerepelt a legjobban. A Hermes fűmagok számára készített csomagolás különlegessége az extra funkcióban rejlik. A doboz oldalán található, úgynevezett zip-feltépődéssel a csomagolás nem csupán termékkihelyezésre alkalmas, de a fűmag egyenletes kiszórását is lehetővé teszi. A letéphető, oldalsó csík – a fűmag gyors és egyenletes vetéséhez – azonnal praktikus adagolóvá átalakítja át a prémium csomagolást. A csík kialakítása meghosszabbítja a ragasztó oldalfület az anyagfelhasználás minimalizálása érdekében, ügyes hajtogatással és ragasztással megakadályozza az apró magok kiszivárgását. – A fejlesztés során gondosan tanulmányoztuk a fűmagok egyedi formáját, és több vetésvizsgálatot végeztünk a lyuk alakjának és méretének véglegesítése előtt. 100 százalék szűz szálas karton biztosítja a stabil és biztonságos palettázást a nehéz 1 kg-os csomagformátum ellenére – tájékoztatott az STI Petőfi Nyomda.

 

 

Egyszerű hatékonyság

A Nature Box Valentin-napi promóciós csomagolás egy igazán egyszerű, de variálhatóságának köszönhetően praktikus és költséghatékony megoldás. A csomagolás tetején található, különálló, ragasztatlan kartonpánttal oldották meg a reklámfelületet, így a megrendelőnek elég ezt az elemet újratervezni a különböző ünnepekhez, promóciókhoz. Az STI Petőfi Nyoma harmadik díjazott csomagolása egy Schladerer díszdoboz. Ez, amellett, hogy megfelelő védelmet nyújt a termék számára, egy finom, letisztult és prémium kinézetet kölcsönöz a terméknek.

 

 

Képek forrása: WorldStar, STI Petőfi Nyomda