fbpx

Negyedére esett a Hungexpo árbevétele

Írta: Csomor Zsolt - 2021 február 03.

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt a Hungexpo Zrt. árbevétele 2020-ban a negyedére esett vissza az előző évihez képest, és ez meglátszik a cég jövedelmezőségén is.

hungexpo
Forrás: Hungexpo

 

Felértékelődött a digitális platform

A Hungexpo tavalyi árbevétele 2,7-2,8 milliárd forint között volt, eredménye pedig 160 millió forint körül alakult – ismertette Ganczer Gábor vezérigazgató az online sajtótájékoztatón. A járványhelyzet miatt hozott kormányzati intézkedésekre tekintettel az idén márciusi AGROmashEXPO, FeHoVa és Boat Show kiállításokat digitális formában rendezik meg. Amennyiben a kormány március után is fenntartja intézkedéseit, akkor az áprilisra tervezett CONSTRUMA építőipari kiállítást júniusban rendezik meg. Ganczer Gábor szerint van esély arra, hogy az Eucharisztikus világtalálkozót és a vadászati világkiállítást megtartsák az idén.

A koronavírus miatt a Hungexpo tavaly az eredeti tervekhez képest kisebb kiállításokat rendezhetett, kevesebb látogatói számmal, ugyanakkor érdeklődés mutatkozott a rendezvények iránt az online térben. A digitális kiállítással a fizikai rendezvény közönségének 20-25 százalékát érik el, ezért a virtuális lehetőség biztosítása a szakma kiszolgálása miatt fontos. Idén a Hungexpo azzal számol, hogy ha az átoltottság eléri a kívánatos szintet, akkor az év második felében szép eredményeket mutathatnak fel a saját szervezésű belföldi és a nagy nemzetközi rendezvények megtartásával.

 

Filmstúdióként is funkcionálhat

A Hungexpo fejlesztette applikációját. Digitális stúdiót hozott létre, és kiegészítő profilként a filmforgatások piacára is szeretnének lépni. A Hungexpo pavilonjai alkalmasak arra, hogy stúdióként funkcionáljanak filmforgatáshoz, és a kiállításokhoz szükséges szolgáltatások a filmiparban is működhetnek. Ezáltal azok az alvállalkozók is munkához juthatnak, akik a fizikai kiállítások leállása miatt most nem dolgoznak.