fbpx

Elkészült az észak-balatoni hulladékkezelési társulás projektje

Írta: Szerkesztőség - 2013 augusztus 01.

Elkészült az észak-balatoni hulladékkezelési társulás hárommilliárd forintos projektje, amellyel lehetővé vált, hogy 158 településen korszerű módszerekkel gyűjtsék a települési szilárd hulladékot – közölte a tárulás az MTI-vel kedden.

 

Elkészült az észak-balatoni hulladékkezelési társulás projektje

 

Az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárd-hulladék-kezelési Önkormányzati Társulás a szilárd hulladékok teljes körű és szelektív szervezett gyűjtési rendszerének kialakítását célzó programhoz közel 2,5 milliárd forint támogatást nyert el európai uniós forrásból – ismertették.

 

A fejlesztés ünnepélyes projektzáró rendezvényét kedden tartották a pápai városházán.

 

A társulás tájékoztatása szerint a projekt keretében Veszprémben és Tapolcán egyebek mellett összesen 90 új gyűjtőszigetet alakítottak ki, emellett tízezer komposztládát osztottak ki a térségben élőknek, harmincezer edényt biztosítottak a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetéséhez, s 4200 gyűjtőedényt helyeztek ki a házhoz menő zöldhulladék gyűjtés bevezetéséhez.

 

A projekt részeként speciális konténereket és járműveket is beszereztek.

 

Emellett megépült a Pápai telephelyen egy 3600 négyzetméteres, veszélyes hulladék gyűjtésére is alkalmas hulladékudvar.

 

A projekt meghatározó része, a királyszentistváni mechanikai kezelő technológia fejlesztése pedig lehetővé teszi, hogy a vegyesen gyűjtött hulladékból eredményesebben és jobb minőségben választhatják ki a hasznosítható hulladékot, növelve ezzel a lerakó élettartamát is – áll a társulás közleményében.

 

MTI 2013. július 30.