fbpx

Már csak néhány nap, és nyitja kapuit a SIRHA Budapest

Írta: Csomor Zsolt - 2024 március 02.

Már csak néhány nap: március 5-7. között rendezik meg a HUNGEXPO Kelet-Közép-Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítását. A SIRHA Budapest központi témája ezúttal a kézműves fagylalt lesz, de a kiállítás felvonultatja a gasztronómia minden ágát.

A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítást Nagy István agrárminiszter nyitja meg március 5-én ünnepélyes keretek között, ahol átadják a 2024-es Innovációs Termékverseny díjait is.

A 30 ezer m2-es kiállítási területen körülbelül 20 ezer szakmai látogató 16 ország több mint 300 kiállítójával találkozik a SIRHA Budapest kiállításon.

A SIRHA Budapest Nemzetközi Szakkiállítás hét témát ölel fel: pékség és sütőipar, cukrászat, élelmiszeripar, szállodaipar, étterem és vendéglátás, kávé és italok, valamint csomagolástechnika és konyhatechnológia.

fagylalt

A szervezők a termék nemzetközi trendjeit figyelembe véve 2024-ben új szereplővel bővítik a kínálatot: a rendezvény fókuszában ezúttal a kézműves fagylalt áll.  A fagylalt világszerte egyre népszerűbb, a fejlődés dinamikájára jellemző, hogy az EXPO Consulting felmérése szerint a termék 2021-ben világszerte elérte a 9 milliárd eurós bevételt. Magyarországon korábban még nem rendeztek ilyen jelentős, sok külföldi és hazai szereplőt felvonultató bemutatót – olvasható a HUNGEXPO közleményében.

Újdonságok a SIRHA Budapesten

A SIRHA Budapest szakmai programjai között rendezik meg a Gelato Festival World Masters – Hungary Challenge versenyt. A két évvel ezelőtt indult világeseményen a világ legjobb fagylaltját keresik. A kiállítás első napján három versenyboxban készülnek majd a fagylaltok, amelyeket szakavatott zsűri értékel. A nyertes fagylaltmesterek tovább jutnak a Bolognában rendezendő döntőre, ahonnan ketten a világdöntőre is kijuthatnak.

A második napon „Fagylalt Kaland 2024.” címmel rendeznek játékos és kreatív fagylalt versenyt cukrász tanulók részvételével. A program elsődleges célja az edukáció, hogy a szakma mesterei megismertessék a fiatalokkal a fagylaltkészítés rejtelmeit.

A SIRHA Budapest új programjai közé tartozik a World Pizza Championship Selections – Hungary, amelyen a pizzás szakma hazai és regionális versenyzői mérik össze tudásukat. Az eseményen neves sztárszakácsok, Michelin-csillagos gasztronómiai szakértők népszerűsítik a világhírű olasz tésztát, és természetesen lesz pizza-kóstolás is.

Természetesen a szakmai versenyek, konferenciák és kerekasztalbeszélgetések sem maradhatnak el. A programokat IDE klikkelve nézheti meg.