Az élelmiszeriparban a gépalkatrészeknek, így a csapágyaknak is egyedi körülmények között kell megfelelően üzemelniük. A szélsőséges hőmérséklet, nedvesség, pára, az étel jellege (szénsavas, ragacsos, szemcsés stb.), továbbá a szigorú tisztítási eljárások során a maró hatású antibakteriális tisztítószerek közvetlen hatással vannak az alkatrészekre.
A Bearing Kft. kínálatában megtalálhatók a kifejezetten élelmiszeripari felhasználásra kifejlesztett, speciális önbeálló csapágyegységek.
A csapágyegységek fehér PBT műanyag házból, valamint rozsdamentes önbeálló Y csapágyakból állnak. A műanyag csapágyház sima felülete megakadályozza a por, a penész és a baktériumok megtapadását, így nincs szükség további felületi bevonatra.
Tulajdonságok:
- élelmiszeripari zsírral vannak feltöltve
- az egységek álló házban, valamint 2 illetve 4 ponton rögzíthető F házakban is kaphatók
- Ellenállnak a vegyszereknek és a korróziónak
- Üzemi hőmérséklet: -20°C és 110°C
Felhasználási terület:
- élelmiszeripar
- gyógyszeripar
- vegyipar