fbpx

A Biztonsági Nyomda üzemi eredményét és árbevételét is növelte az idei első három negyedévben

Írta: Szerkesztőség - 2013 november 18.

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. (korábbi nevén Állami Nyomda) konszolidált üzemi eredményét 26, árbevételét pedig 8 százalékkal növelte az idei első három negyedévben az előző év azonos időszakához képest – közölte a társaság pénteken a BÉT honlapján.

 

 

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint készült jelentésből kiderül: az ANY 2013. január-szeptemberben 13,6 milliárd forint nettó árbevételt ért el; ez 1 milliárd forinttal – 8 százalékkal – nagyobb, mint az előző év azonos időszakának forgalma.

 

A biztonsági termékek, megoldások forgalma 4,9 milliárd forint volt, 1 százalékkal magasabb a bázisidőszakinál, míg a kártyagyártás árbevétele 3,2 milliárd forint lett, 4 százalékos bővülést mutatott. A nyomtatványgyártás, adatfeldolgozás szegmens forgalma 4,5 milliárd forint volt, 22 százalékkal nagyobb, mint 2012 első három negyedévében.

 

Az exportárbevétel 2013 első kilenc hónapjában elérte a 4,1 milliárd forintot, az előző év azonos időszakához képest 31 százalékkal nőtt, így 30 százalékos exportarányt képvisel.

 

A konszolidált EBITDA (kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 1,3 milliárd forint volt az első három negyedévben, 11 százalékkal nőtt éves összevetésben.

 

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. konszolidált üzemi eredménye 736 millió forint volt, 26 százalékkal magasabb, mint a 2012 első kilenc hónapjában elért profit. A kamat, adózás és kisebbségi részesedés figyelembevétele után a konszolidált mérleg szerinti eredmény 567 millió forint, amely 27 százalék magasabb, mint az előző év azonos időszakában.

 

Zsámboki Gábor, az ANY vezérigazgatója a jelentésben kifejti: a magyarországi és az exportpiacokon elért javuló eredményeket korábbi okmánybiztonsági fejlesztéseink és kapacitásbővítő beruházásaink biztosították. „A jövőben újabb fejlesztésekkel biztosítjuk a stabil növekedést, de emellett szigorú költséggazdálkodásra is szükség van. Ezért az okmánybiztonsági és mobilfejlesztéseket a piaci igények szerint végezzük, ezáltal biztosítjuk a források hatékony felhasználását, ami viszont kedvezően hathat a társaság jövedelmezőségére is” – olvasható a jelentésben.

 

Az ANY Biztonsági Nyomda részvényei a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában forognak, pénteki záróáruk 619 forint, ami a legmagasabb az utóbbi egy évben.

 

MTI 2013. november 15.