fbpx

A Tetra Pak® elnyerte a rangos WorldStar Award díjat

Írta: Szerkesztőség - 2014 február 14.

LightCap® 30 zárófedéllel felszerelt Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge ferde tetejével nemcsak kimagaslik a polcképből, de megkönnyíti a fogyasztó számára az ital kiöntését is a dobozból. Emellett költséghatékonysága, az egymásra pakolásnál elengedhetetlen erős kidolgozása, illetve újrahasznosítási előnyei révén a Tetra Brik® Aseptic Edge doboz kiválóan alkalmas folyékony élelmiszerek – például tej, gyümölcslék, nektárok és szénsavmentes italok – csomagolására.

 

 

„2011-ben történt bevezetése óta a világ több mint 25 országának 50-nél is több tej- és gyümölcslégyártója tért át erre a formára. Magyarországon 2013 tavaszán találkozhattak először a fogyasztók az újdonsággal, melyet a Sole-Mizo választott UHT tejeinek csomagolásához. A jellegzetes foltos csomagolás az Edge formájával kombinálva egyedi megjelenést biztosít a Mizo termékek számára” – mondta Molnár Zita, a Tetra Pak® kommunikációs vezetője.

„Mint sok más termékfejlesztésünk, a Tetra Brik® Aseptic Edge kialakítása is egy egyszerű megoldáson alapszik, amely mögött a fogyasztói igényeknek és az élelmiszerpiac elvárásainak alapos ismerete rejlik” – kommentálta a díjat Charles Brand, a Tetra Pak® marketingért felelős nemzetközi alelnöke.

A 2014-es WorldStar Award díjátadó november 7-én zajlott az ausztráliai Sydney-ben. Az eseményen 24 csomagolóipari egyesület, illetve a WPO (World Packing Organisation) képviselői 35 országból nevezett 249 csomagolási projektet értékeltek.

 

Az 1989-ben alapított budaörsi Tetra Pak® gyárban jelenleg hat különböző méretű italos kartont gyártanak tíz különböző kivitelben. Termékei 92 százalékát a vállalat 28 országba, elsősorban a közép- és kelet-európai piacokra exportálja. A Budaörsön gyártott csomagolóanyagok legnagyobb felvevői lengyel, cseh, német, horvát, szlovák, szlovén és osztrák partnerek, de Japántól Dél-Afrikáig és Szudántól Chiléig a világ minden részére szállítják az itt gyártott dobozokat. A közép-európai térség legnagyobb gyárának számító budaörsi Tetra Pak® gyár nemzetközi összehasonlításban is az egyik leghatékonyabb egység.