fbpx

Digitális nyomógép – ofszet minőségben

Írta: Szerkesztőség - 2014 március 24.

Műszaki-technológiai adatok

 

Nézzük a főbb műszaki-technológiai adatokat, információkat! A HP Indigo 10.000 maximális ívformátuma 53 x 75 cm, amely már kissé nagyobb is, mint a közép kategóriás B2 formátumú /50 x 70 cm/ íves ofszetgépek maximális ív mérete. Az ívek, az ofszetgépekhez hasonlóan rövidebb oldalukkal párhuzamosan haladnak át a nyomógépen, a maximális nyomtatási teljesítmény 3.450 ív/óra. Információk szerint egy speciális EPM modullal ez bizonyos esetekben 4.600 ív/óra nyomtatási teljesítményre emelhető. A kiváló, fotorealisztikus nyomatminőséget a 2.438 x 2.438 dpi-s felbontás teszi lehetővé. A korszerű digitális nyomógép egyik érdekessége, hogy 75-450 g/m2 tömegű anyagokat képes feldolgozni. A nyomtatáshoz 4-7 szín áll a felhasználók rendelkezésre. Az egyes nyomóművekben lehetőség van Pantone színek alkalmazására is, ez jelentősen kiszélesíti az új digitális nyomógép alkalmazási lehetőségeit.

 

 

HP Indigo nyomóműve

Érdekesség

 

A nyomatok szín és árnyalat visszaadását beépített színmérő műszerek, az illeszkedést kamera rendszerek ellenőrzik, minden egyes nyomat esetén. A nyomógéphez tartozó nagy teljesítményű számítógép rendszer teszi lehetővé a perszonalizált nyomtatást: akár minden egyes íven más rajzi elem és más szöveg nyomtatása lehetséges. Külön érdekesség, hogy az ívkirakó egység kikapcsolása után akár 70 cm hosszúságú színes nyomatok is készíthetők. A HP Indigo 10.000 digitális nyomógéppel lehetséges olyan foto albumokat is készíteni, amelyet magánszemélyek rendelnek meg, akár csak egy vagy néhány példányban. A szakemberek nagy lehetőségeket látnak a nagy értékű prémium kategóriás termékekhez készített, perszonalizált csomagolóanyagok készítésének területein is.

 

 

HP Indigo működés közben

Az első HP Indigo digitális nyomógépek

 

Az első HP Indigo digitális nyomógépek már üzemelnek néhány európai üzemben. Mivel rendkívül költséges digitális nyomógépről van szó, így a szakemberek folyamatosan keresik a jövőbeni alkalmazások új lehetőségeit. Erre jó példa volt a Coca Cola cég névvel megszemélyesített üvegekkel bonyolított kampánya. Az ehhez szükséges megszemélyesített címkéket is HP Indigo digitális nyomógépeken készítették egy holland nyomdában.

 

További információk: [email protected]