fbpx

FM Logistic eléri az egy milliárd Eurós forgalmat es folytatja növekedési dinamikáját.

Írta: Szerkesztőség - 2014 július 14.

2014. július 10.

 

  • 17,6%-os növekedéssel eléri az 1, 43 milliárd Euro forgalmat
  • Működési eredmény javulása : + 23,5 %
  • Létszámnövekedés : 15 300-ról 18 730-ra nőtt a dolgozók létszáma
  • Az Ambíciózus 2022 terv előrejelzései szerinti eredmények teljesülnek

 

FM Logistic, nemzetközi logisztikai szolgáltató Elnöke szerint az eredmények így valósultak meg :

Jean-Christophe Machet „egy rendkívül kielégítő év a forgalom és a jövedelmezőség tekintetében : az eredmény a két fő (oroszországi és brazíliai), külső növekedési műveletekkel magyarázható. A teljesítmény nem véletlen : ez az FM Logistic csapatok stratégiai tervekkel kapcsolatos állandó, több éve tartó, minden szinten és minden országban jelen lévő elkötelezettségének gyümölcse „.

 

Az ÁTALAKULÁS EGY ÉVE

 

Az utóbbi pénzügyi év során (2013 április 1.-től 2014 március 31.-ig), FM Logistic elérte az 1,043 milliárd Euro forgalmat, mely 17,6%-os növekedést mutat az előző eredményekhez képest. (+21 % kivéve az árfolyamhatásokat). Ezzel párhuzamosan, a működési eredménye (36,4 Millió Euro) 23,5%-os javulást mutat. A vállalat, nyerő fejlesztési stratégiáját továbbvíve folytatja növekedési dinamikáját, egyesítve a külső és szervezeti növekedését.

A külső növekedési tervének következtében, FM Logistic sikeresen véghezvitt két nagyszabású felvásárlást*, amelyek lehetővé tették új területekre való terjeszkedését (az erős növekedési potenciállal rendelkező Dél-Amerikában) és kiterjessze ajánlatait (friss áru logisztika). Az egységes növekedési területen mintegy 115 Millió Euro  árbevétel keletkezett új szerződések aláírásának következtében (raktározás, kezelés, szállítás és co-packing), ami további bizonyítéka a csoport dinamikus értékesítési stratégiájának.

* Univeg Oroszországban (2013. Június) et McLane logisztikai leányvállalat Brazíliában (2013. július)

 

AMBÍCIÓZUS PROJEKTEK JÖVŐBENI CÉLJAINK ELÉRÉSÉHEZ

 

Az átalakulás folytatásához, a 2022-re elérni kívánt célokhoz és hogy megfeleljen a globális logisztikai piac kihívásainak, FM Logistic új projektjeire fókuszál.

Így, e rendkívül erős versenypiacon, a csoport célja a teljes ellátási lánc lefedése a transzport ajánlataik nagymértékű kiterjesztésével, nevezetesen abból a célból, hogy ügyfeleik cross-channel stratégiájához igazodhasson.

És mivel a csapataiba való befektetés az, amely lehetővé teszi a legoptimálisabb körülmények közötti felkészülést a jövőre, FM Logistic, a valaha volt legnagyobb mértékben leendő vezetői toborzására és képzésére koncentrál, többek között kiemelkedő képességekkel rendelkező fiatal dolgozóknak létrehozott szervezet és a belső képzési program, az FM University által.

 

FM Logisticról

 

Alapítva 1967.-ben, Lorraine-ben, FM Logistic meghatározó szereplője a raktározás, szállítmányozás, co-packing és ellátási lánc üzletágaknak. E nemzetközi, független és családi vezetésű vállalat szakértő a logisztika és élelmiszeripar, a nagy és kiskereskedelem, higiéniai és szépségipar valamint a tisztítószer termékek területén.  Ezen felül együttműködik még luxuscikk, egészségügy és ipari ágazatban tevékenykedő ügyfelekkel is.

12 országban van jelen, 18,730 dolgozóval, a 2014. március 31.-én lezárult pénzügyi évben több mint egy milliárd Euro forgalmat realizált, 18%-os éves növekedést elérve az előző évhez képest.

A nemzetközi terjeszkedési kampány mellett, FM Logistic fejlődése a folyamatos innovációra fókuszál, a környezet tiszteletben tartása mellett. Ennek keretében, a csoport a „pooling” úttöröje. Pooling, vagyis a szállítás és logisztikai erőforrások megosztása: egy koncepció mellyel a cég számos díjat nyert az elmúlt években. Meggyőződése a környezeti felelősségvállalás, 2014.-ben a cég csatlakozott a Green Freight Europe programhoz. A független kezdeményezés célja az áruszállítás ökológiai környezetre tett hatásának javítása Európában.

 

www.fmlogistic.com