fbpx

HEINZ szerződéshosszabbítás a CHEP vállalattal Európában

Írta: Szerkesztőség - 2014 szeptember 15.

A H.J. Heinz Company, világszinten vezető szereppel bíró élelmiszer feldolgozó vállalat, hároméves szerződéshosszabbítást írt alá a CHEP-pel egész Európára kiterjedő, raklap kezelési szolgáltatások igénybevételére vonatkozóan. A megállapodás európai raklap kezelési versenytárgyalási folyamat eredményeként született meg, amelyet nemrégiben a Heinz írt ki, és amelynek egyik alapvető követelménye az ellátási láncban való együttműködés volt.

 

 

Az új szerződés értelmében a Heinz további CHEP szolgáltatásokat rendelt meg azzal, hogy a CHEP-et bízta meg a hollandiai Elstben található európai paradicsom ketchup gyárból az Egyesült Királyságba exportált összes raklap kezelésével, így megszületett egy ellátási láncra vonatkozó szerződés, amely maximalizálja a berendezések kihasználtságát, és segítségével mindkét fél közös célokat érhet el a hatékony és fenntartható szállítás tekintetében.

Európában a Heinz, a CHEP és a Samskip, az egyik jelentősebb európai szállítási vállalat, részesei a „Lean and Green barge project”  (gazdaságos és zöld hajózási projekt) megnevezésű együttműködésnek, amelynek célja a termékek hajón való eljuttatása Hollandiából az Egyesült Királyságba. A visszatérő szállítóhajók üres raklapokat szállítanak a Heinz üzemekbe, ahol megtörténik ezek áruval történő ismételt feltöltése. Így megtakaríthatók szállítási költségek, csökken az utak telítettsége, illetve a közúti szállítás okozta üvegház-hatású gázok mennyisége, illetve optimalizálhatók az ellátási láncon belüli műveletek.

A H.J. Heinz Company a világ legnagyobb egyesült államokbeli illetőségű élelmiszer feldolgozó vállalata. Évente megközelítőleg 650 millió üvegnyi Heinz Ketchup talál gazdára a világ 200 országában.