fbpx

A COMBILIFT bejelenti 40 millió euró értékű beruházását az új gyártóüzemébe

Írta: Szerkesztőség - 2015 február 18.
A következő két év folyamán a COMBILIFT 40 millió eurót fektet új gyártóüzem létrehozásába, mely további 200 munkahelyet teremt a következő öt évben. Ezt An Taoiseach Enda Kenny jelentette be Richard Bruton, a foglalkoztatási, vállalkozási és innovációért felelős miniszter oldalán a Combilift székhelyén, Monaghanban tett látogatása során február 6-án pénteken.  
Ez a bővítés lehetővé teszi majd a Combilift számára, hogy jelenlegi 150 millió eurós éves bevételét megduplázza a következő öt évben. Az új munkahelyek elsősorban szakmunkásokat és tervező mérnököket érint, illetve további 200 munkahely válik elérhetővé a két éves építkezési folyamat során.
A Combilift 40 hektáros ipari területet vásárolt a közelmúltban Monaghan közelében, ahová az új 40.000 m2 zöldmezős  gyártóüzemet fogják felépíteni, többek között egy Kutató és Fejlesztő központot és hozzá tartozó adminisztrációs irodákat. Az új gyártóüzem mérete több mint kétszerese lesz a jelenlegi két gyártóüzem méretének. A két meglévő üzem Monaghanban (ahol a Combilift saját targoncáinak gyártása történik), és Clontibretben (ahol a Straddle Carrier széria gyártása történik) van.
A Combilift elsősorban négyutas targoncák széles választékáról, Aisle-Master (szűk munkafolyosós ) targoncáiról és más anyagmozgató megoldásairól ismert, pédául a Straddle Carrier széria, melyet konténerek és kivételesen nagyméretű terhek mozgatására terveztek. A vállalkozást Martin McVicar vezérigazgató és Robert Moffett műszaki igazgató alapította 1998-ban, és a bevételt folyamatos, kutatásba és fejlesztésbe történő befektetésének köszönhetően a Combilift cég 24.500 targoncát gyártott 1998 óta. Jelenleg több mint 300 alkalmazottja van két gyártóüzemében, és termékeit több mint 75 országba exportálja.
Az új zöldmezős befektetésnek és a jövőbeli terjeszkedéshez elegendő rendelkezésre álló üzemterületnek köszönhetően a Combilift készen áll arra, hogy sok éven át folytassa szerves növekedését Monaghanban, nyilatkozta Martin McVicar. Hozzátette, hogy folyamatban van a Combilift és más ír mérnöki vállalkozások alkalmazottjainak „Eredeti Felszereléseket Gyártó Mérnök” cím akkreditációjának elérése. Ezen cím a szakemberek hidraulikai, elektronikus és hibaelhárítási képesítésének továbbfejlesztésében játszik nagy szerepet.
An Taoiseach Enda Kenny szerint a Combilifthez hasonló folyamatosan bővülő és dinamikus ír cégek a mozgatórugói az ír gazdasági fellendülésnek. Hozzátette, hogy a Combilift 40 millió eurós befektetése egy új gyártóüzembe Monaghanban jelentősen befolyásolja majd a helyi és a nemzeti export gazdaságot. Richard Bruton foglalkoztatási miniszter, akit a Combilift képviselői több Enterprise Ireland (Ír Vállalkozások) kereskedelmi turnéján elkísértek, hozzátette: „A Combilift egy világszínvonalú ír exportáló vállalkozás, amely helyileg fejleszti és gyártja a legjobb minőségű termékeket külföldi értékesítés céljából, ezzel munkahelyek százát teremtve a helyi munkaerőnek Monaghanban.”