fbpx

Profilbővítő beruházás fejeződött be a Rondo soroksári üzemében

Írta: Szerkesztőség - 2016 április 01.

Új hullámprofillal bővíti kínálatát a Rondo Hullámkartongyártó Kft., amely mintegy 400 millió forintot fordított a soroksári üzemében működő, úgynevezett modul facer berendezés cseréjére. A soroksári üzemben eddig az ún. E, B és C hullámokat, illetve ezek kombinációját, BE és BC hullámokat gyártottak, ám a beruházás eredményeképpen hamarosan megkezdődhet az ún. D hullám termékvonal gyártása is.

A fejlesztés lényege, hogy az új berendezés működésbe állításának köszönhetően a vállalat üzemében egy újabb alacsony gerincmagasságú, azaz a piacon leggyakrabban alkalmazott típusoknál vékonyabb hullámkarton termékvonal gyártása indulhat el. „A felhasználók szempontjából ennek jelentőségét az adja, hogy az új technológia a teljes ellátásilánc-menedzsment (Supply Chain Management – SCM) folyamatban jelentős költségmegtakarítást tesz lehetővé, hiszen kisebb doboz külméret mellett kínálja ugyanazt a belméretet a felhasználók részére. Tehát a technológia jobb helykihasználást ígér a termékeiket becsomagoló vállalatoknak” – fejtette ki Sigray Mária, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője.

Az újabb beruházás egy hosszú távú technológia-fejlesztési programba illeszkedik, amelynek keretében a Rondo Hullámkartongyártó Kft. két évtized alatt immár több mint 10 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg magyarországi termelő üzemében.

Az összesen 190 főt foglalkoztató, osztrák érdekeltségű társaság 18 ezer négyzetméter alapterületű soroksári gyárában legutóbb – ugyancsak közel 400 millió forintos beruházással – egy új, ipari méretű ragasztó-hajtogató berendezést állítottak üzembe 2015 szeptemberében. A mintegy 30 méter hosszú, három méter széles berendezés a piacon megtalálható szinte összes hullámkarton csomagolóanyag gyors és hatékony gyártására képes, gyakorlatilag méretkorlátozás nélkül. A gépbe beépített minőségellenőrző rendszer pedig automatikusan biztosítja a selejt oldalra történő kivezetését, ezáltal 100 százalékos termékminőséget garantálva.

A beruházás sikerét pedig visszaigazolja, hogy a nem egészen fél évvel üzembe helyezett VEGA ragasztó hajtogató gép máris két műszakban üzemel a soroksári gyárban.

A csomagolóanyagoknak képesnek kell a becsomagolt termékek épségét megóvni, valamint könnyen felhasználhatónak, praktikusnak és költséghatékonynak lennie. Mindezek mellett a csomagolásnak a megrendelők marketingüzeneteinek a célba juttatására is alkalmasnak kell lennie. „A soroksári gyárunkban most befejezett beruházás minden felsorolt szempontnak megfelel. Így a technológiafejlesztés egyszerre járul hozzá társaságunk eredményességének javításához, valamint a megrendelőinknél folyó munka hatékonyabbá tételéhez”- hangsúlyozta a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője.