Jim Kearneyt nevezték ki a UPS magyarországi országigazgatójává

Írta: Szerkesztőség - 2016 április 01.

Március 8 óta a UPS magyarországi országigazgatója Jim Kearney, aki emellett a romániai és görögországi leányvállalatokért is felel.

Az ír születésű Kearney, aki 27 éve dolgozik a UPS-nél, új szerepkörében mintegy 650 dolgozóért, illetve a három országban a  UPS működéséért, üzletfejlesztéséért és stratégiájáért felel majd. Kearney Tim Helsent váltja a pozícióban, aki a UPS hollandiai leányát vezeti a jövőben.

Kearney 1989-ben, számlázási ügyintézőként kezdte UPS-es karrierjét az angliai leányvállalat pénzügyi osztályán. A következő években különböző, növekvő felelősséggel járó pénzügyi beosztásokat látott el a londoni irodában. Ezt követően, 1999-ben kinevezték a UPS Dublinban található Európai Szolgáltatási Központjának irodavezetőjévé. Négy évvel később Kearney pénzügyi vezető lett Brüsszelben a UPS Europe pénzügyi osztályán.

2004-ben a UPS földközi-tengeri, közel-keleti és afrikai országokat tömörítő régiójának pénzügyi kontrollerévé léptették elő. Egy évvel később visszatért Dublinba az Európai Szolgáltatási Központ kontrollereként. 2009-ben a UPS írországi országigazgatója lett.

2011-től az európai, közel-keleti és afrikai országok hivatalos szolgáltató partnerekért felelős igazgatója lett, 2013-tól pedig ugyanezt a szerepkört látta el a kelet-európai országokban.

–Jim Kearney szakmai tudása és tapasztalata révén képes lesz tovább növelni  üzleti jelenlétünket Magyarországon, illetve Romániában és Görögországban is – mondta el Daniel Carrera, a UPS kelet-európai régiójának elnöke. Irányítása alatt a helyi ügyfeleink továbbra is részesülhetnek az innovatív logisztikai szolgáltatásokból és megoldásokból, melyeket a vállalatunktól elvárnak.