fbpx

A Raben odafigyel munkatársai egészségére

Írta: Szerkesztőség - 2016 július 07.

A gyakorlat azt mutatja, hogy a törvényben előírt, rendszeres egészségügyi vizsgálatoknak vajmi kevés köze van a munkatársak általános egészségi állapotának diagnosztizálásához, sőt még a felajánlott magán orvosi egészségügyi ellátás sem elég motiváló ahhoz, hogy a hangsúly a megelőzésre kerüljön.  A felmérésekből kiderül, hogy a lengyelek például továbbra sem szeretik, ha vizsgálják őket, az egészségükre való odafigyelést pedig kezelésnek és nem a betegségek megelőzésének tekintik.

A Raben Group törődik munkatársaival, ezért immár hatodik éve rendezi meg az Egészség Hete rendezvényét.

A munkatársak minden nap hírlevelet kaptak, melyek az idei évben a kiegyensúlyozott táplálkozással, a pozitív motivációval, a mozgással, a digitális méregtelenítéssel és a klimatoterápiával foglalkoztak. Ezen kívül a program résztvevői találkozhattak dietetikusokkal, edzőkkel, ergonómusokkal, orvosokkal, gyógytornásszal és pszichológussal. A hét programjaiban vállalatcsoport szinten majdnem 500 ember vett részt.

A kampányt követően, egy név nélkül kitöltött kérdőív azt mutatta, hogy az Egészség Hét a Raben Trans European Hungary munkatársainak 85%-át meggyőzte arról, hogy nagyobb hangsúlyt fektessen az egészséges életmódra, és több időt szánjon az egészségére. A résztvevők elégedettségi mutatója 91% volt.

„Minden évben változtatunk a programon, hogy az megfeleljen a résztvevők elvárásainak, és naprakész legyen a társadalmi változások vonatkozásában.  Ezért az idén volt egy nap például, amelyet a digitális méregtelenítésnek szenteltünk. Hiszünk abban, hogy az Egészség Hete, melyet hatodik alkalommal rendeztünk, nemcsak javítja a Raben Group munkatársainak jó közérzetét, hanem a munkahelyi elégedettségüket is fokozza” – tette hozzá Marta Szymborska, a Raben Group PR és CSR igazgatója.