Egy sikertörténet 19. állomása

Írta: Szerkesztőség - 2016 december 06.

Az AXIÁL Kft. november 23-ától hódmezővásárhelyi telephelyének átadásával hivatalosan is 19 ponton áll partnerei rendelkezésére. Az országos hálózat kiépítésével nem csupán üzletek, hanem szolgáltató központok létrehozása a célja a vállalatnak.

A Hód-Mezőgazda Zrt. területén található 19. AXIÁL Pont a levegőből / Kép: AXIÁL Kft.

A bajai székhelyű vállalkozás 2011-ben megkezdett telephely-fejlesztési programja 2016-ban jelentős mérföldkőhöz érkezett, három év után egy újabb AXIÁL Pontot hozott létre. A vadonatúj bázis Hódmezővásárhelyen található, megnyitójára november végén került sor.

Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere kezdte meg a beszédek sorát az ünnepségen, ahol felhívta a figyelmet arra, hogy az AXIÁL Kft. megalakulása egy igazi sikertörténet, de ebben nagyon sok kemény munka van, a siker nem magától jött.

A város polgármestere után a Horsch cég képviselője, Cornelia Horsch tartott rövid előadást a jelenlévőknek, melynek keretében bemutatta a német vállalkozás beruházásait, párhuzamot vonva az AXIÁL telephely-fejlesztési programjával. A Horsch és az AXIÁL együttműködése 2017-ben ér 10 éves jubileumához, amely alkalomból azt tervezik, hogy megduplázzak a hazai gépbemutatók számát, ahol a nagy munkaszélességű eszközeikre, mint például a 8-12 méteres TIGER 8 MT, TERRANO 10 FM, CRUISER 12 XL és a LEEB LT, GS, valamint PT permetezőgépekre fektetnek nagy hangsúlyt.

Végül Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője vette át a szót, aki elmondta, hogy a fejlődés lépésről-lépésre történt és történik most is. Ehhez nyitottnak kell lenni a technológiai újdonságokra, mert már realitás, hogy mindent mindennel – gépeket, kezelőket, területeket, üzleti partnereket – összekötnek. Folyamatosan követni kell a piaci változásokat, szabályozásokat, melyek jelentősen befolyásolják a vállalatok működését. Ugyanakkor vannak közös ügyek, melyekben mindenkinek szerepet, felelősséget kell vállalni, ilyen a szakemberhiány megoldása. Ma nagy kihívás a hozzáértő mezőgépész megtalálása, ezért már az egészen fiatalokat kell megszólítani, ebben nyújt segítséget a MEGFOSZ “Legyél Te is mezőgépész!” programjának 11 pontja.

A tulajdonos-ügyvezető hozzátette, hogy sokat vártak a vásárhelyi telephely létrehozására, amely gyorsagában fog segíteni. A Hód-Mezőgazda Zrt-től bérelt régi növénytermesztési géptárolót teljes mértékben átalakították, ebből egy 500 m2-es alkatrészraktárat és egy 82 m2-es eladóteret hoztak létre. A szervizt egyelőre mobilformában, illetve a Hód-Mezőgazda Zrt. műhelyében oldják meg, de az elkövetkezendő évek feladatai között szerepel, hogy itt is egy új műhelyet hozzanak létre, akárcsak Orosházán.

Végezetül Harsányi Zsolt elmondta azt is, hogy a hódmezővásárhelyi telephely megnyitása újrarajzolta a területeket, átszervezést, ésszerűsítést tett lehetővé, amely a kollégák és a partnerek mindennapjait is megkönnyíti.

Az AXIÁL Kft. beruházási programjának következő állomása Tatabánya, ahol december elején egy felújított telephelyet ad át a cég.

Tömeg az ünnepségen, amely az új üzletben és raktárban zajlott | Kép: Török Zsolt

Az alkatrészüzlet bejárata| Kép: Török Zsolt

500 m2-es alkatrészraktár| Kép: Török Zsolt

“Az AXIÁL Kft. megalakulása egy igazi sikertörténet.” – Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere| Kép: Török Zsolt

2017-ben ünnepli a Horsch és az AXIÁL 10 éves együttműködésüket, a képen Cornelia Horsch| Kép: Török Zsolt

A fejlődés lépésről-lépésre történt – tudtuk meg Harsányi Zsolttól, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetőjétől| Kép: Török Zsolt

A szalagátvágás pillanata, a képen Cornelia Horsch, Harsányi Zsolt, Almási István és Pintér Zsolt| Kép: Török Zsolt