fbpx

Egymillió-kétszázezer Forint Összdíjazású Logisztikai Csapatbajnokság a jövő logisztikusainak

Írta: Szerkesztőség - 2017 május 03.

Hat csapat, 30 lelkes fiatal, akiknek a logisztika sokkal többet jelent egy hétköznapi szónál. A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár negyedik alkalommal rendezte meg a négyfordulós logisztikai versenyt felsőoktatási hallgatóknak, amelyet idén a székesfehérvári Grundfos Magyarország Kft. raktárcsarnokában tartottak, Gosztonyi Zsolt moderálásával.

Kreativitás, kihívás, együttműködés

Ezek jellemezték 2017. március 31-ét.
A csapatok a napot egy tíz perces prezentációval és a Grundfos Magyarország Kft. esettanulmányának kidolgozásával nyitották, amelyet angolul és magyarul is elő kellett adniuk. Ezt követően a csapatoknak forgószínpad szerűen kellett megoldaniuk hat logisztikai témához kapcsolódó feladatot. A 13 fős zsűri végig nagy figyelemmel kísérte a különféle megoldásokat és a feladatok ismertetését.
A különböző logisztikai feladatok nem csak kiváló szellemi tornát jelentettek a versenyzőknek, de alkotóképességüket is maximálisan alkalmazniuk kellett ahhoz, hogy learathassák a babérokat.

A Levegő Munkacsoport a környezettudatos megoldásra fókuszált, ebben a legkiemelkedőbb teljesítményt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről érkezett Last Mile csapata érte el, akik 50.000 Ft-os Különdíjban részesültek (Boldizsár Adrienn, Kánya Dorina, Róka Ádám, Sári Béla, Szirák Dorottya, Sztrapkovics Balázs mentorral). Az idei év során valamennyi csapat pénzjutalomban részesült, így az első három helyről lemaradt csapatok is 50-50 ezer forinttal gazdagodtak. A dobogós csapatokat a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a Széchenyi István Egyetem hallgatói alkották. Harmadik helyezett lett a Corleanus csapata (Ferencz Bernadett, Németh Virág, Rapp Dániel, Sándor Anikó, Sipos Boglárka, Matyusz Zsolt felkészítő tanárral). A Corleanus csapat díja 150.000 Ft. Második helyen végzett a The A-Team csapat dr. Nagy Zoltán András vezetésével (Erdélyi Balázs Norbert, Szélpál Tímea Marianna, Tóth Barnabás Zoltán, Richter Judit, Erdélyi Bence), akik 350.000 Ft-tal gazdagodtak. A dobogó legfelső fokára a Zsolti és a rakéták tagjai (Illés Nikolett, Huszty Bálint, Jánoki Zsolt, Tősi Julianna, Szabó Miklós és felkészítő tanáruk: Dr. Nagy Zoltán András) állhattak. A nyertes csapat félmillió forint jutalmat kapott.

Összeállította: Kalmár Nárcisz