fbpx

Két hét, és megnyílnak a milliárdos képzéstámogató pályázatok

Írta: Szerkesztőség - 2017 május 17.

Június elsejétől jelentkezhetnek a budapesti és Pest megyei kkv-k a várva várt, munkahelyi képzéseket támogató EU-pályázatra, de a vidéki cégek és a nagyvállalatok sem maradnak uniós források nélkül: a vallalkozokforuma.hu összesítése szerint a hónapban összesen közel 24 milliárd forint keretösszeggel nyílnak meg munkahelyi képzéseket támogató pályázatok.

A nyár első napjával újabb pályázatok lesznek elérhetőek, amelyek közül a munkavállalók képzését támogató felhívások kapják a legnagyobb szerepet; összesen 23,71 milliárd forintos keretösszeggel nyílnak meg ilyen pályázatok júniusban.

Örülhetnek a Közép-magyarországi kkv-k

Június elsejétől lehet jelentkezni a „Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások munkavállalói számára” című, 1,8 milliárd forintos keretösszegű VEKOP-felhívásra. A pályázaton 3-50 millió forintot lehet igényelni egyéni, csoportos vagy távoktatási programok megvalósítására. Az elbírálás során előnyben részesülnek többek között azok a projektek, amelyek az informatikai ismeretek bővítését, a vezetői készségek fejlesztését vagy az Ipar 4.0 megoldások alkalmazására való felkészítést célozzák.

A képezni kívánó vidéki cégeknek közel 20 milliárd áll rendelkezésre

Június 30-án nyílik meg a VEKOP-felhívás Budapesten és Pest megyén kívüliek számára elérhető GINOP-os társpályázata, a 19,04 milliárd forint keretösszegű „Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások munkavállalói számára” című (GINOP-6.1.6-17 kódszámú) felhívás.

A nagyvállalatok sem maradnak ki

A kkv-k mellett a nagyvállalati szegmens részére is elérhető képzési pályázat június 1-től. A „Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára” elnevezésű, 1,3 milliárdos felhívással kapcsolatban körülbelül 13-130 pályázat beérkezésére számítanak. A képzések a korábban említett, kkv-kat célzó pályázati felhíváshoz hasonlóan egyéni, csoportos vagy távoktatási formában valósíthatóak meg.

A Vidékfejlesztési Programból csereprogramok finanszírozhatók

Szintén június első napján jelenik meg a „Szakmai tanulmányutak és csereprogramok” elnevezésű vidékfejlesztési felhívás. Az összesen 1,53 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatásra várhatóan 2018. április 30-ig adható be pályázat. A szakmai tanulmányutak 2-4 nap, a csereprogramok 6-14 nap, míg a pályázat keretein belül megvalósítandó gyakornoki programok 60-120 nap időtartamúak lehetnek.