fbpx

Újra életre kel a történelmi Selyemút

Írta: Szerkesztőség - 2017 július 04.

Óriási jelentőséggel bír a tranzitidő rövidsége, a szerelvény Changsa-ból 16 nap alatt érkezett meg Budapestre. Ez legalább 10-15 nappal rövidebb szállítási idő egy átlagos konténerszállító hajós érkezéshez képest, így az európai vevők jóval gyorsabban juthatnak hozzá árujukhoz.

A kínai szállítmány útja itt nem állt meg, a Ghibli látja el a tehervonat érkeztetését és a teljes közúti disztribúcióját Európában.  A Ghibli Kft. már évek óta elkötelezett, és komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy hazánk válhasson a kínai áruk elosztó központjává Európában. A Ghibli egyedülálló módon nyerte el a Kínai Állam tanúsítványát, a Tengerentúli Gazdasági és Kereskedelmi Együttműködési Zóna minősítést, mellyel a kínai kormány kitüntette a céget, mint a kínai vállalatok európai logisztikai szolgáltatóját.

Az itthoni vám és árukezelés hatékonysága, gyorsasága is jelentősen segíti Budapest térnyerését a kínai áruforgalomban.

Rendszeres áruszerelvények Kínából

A tartományból újabb szerelvények indulnak el, a Ghibli heti-kétheti indítással tervez az elkövetkező időszakban, az előzetes felmérések alapján a tehervonat iránti piaci igények optimista tervezésre adnak okot.

Összeállította: Kalmár Nárcisz