fbpx

GEFCO VISIBILITY: hatékonyabb szállítmányozási megoldás

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 március 19.

A GEFCO az autóipari logisztika európai vezetője és a globális multimodális ellátási lánc szakértője, a GEFCO VISIBILITY webes szolgáltatás bevezetésével támogatja ügyfeleit a szállítmányozási folyamat hatékonyabbá tételében. A Wise Tech Global által fejlesztett GEFCO VISIBILITY, biztonságos és személyre szabott web portál, ahol a felhasználók az összes szállítmányozáshoz kötődő folyamatot kezelhetik a foglalástól a számlázásig.

A WiseTech Global felhőalapú szoftvermegoldásokat fejleszt a logisztikai ipar szereplőinek. Kiemelkedő terméke a CargoWise One, amely a logisztikai társaságoknak kínál átfogó, teljes körű megoldást az integráció, az automatizálás és a kommunikációs folyamatok javítására az ellátási láncban.

A GEFCO VISIBILITY lényegében ezt a megoldást tette elérhetővé a GEFCO saját ügyfelei számára. A fejlesztés segítségével könnyebb az árufuvarozások kezelése és lehetségessé válik az ügyfelek rendszereihez történő kapcsolódás, egyszerűsítve, átláthatóbbá téve a folyamatokat és optimalizálva az együttműködést. A megoldásnak köszönhetően az ügyfelek csupán néhány kattintással kezelhetik a légi, tengeri, közúti vagy vasúti szállítmányaikat, és követhetik azok státuszát, mindezt üzleti igényeikhez igazítottan, testreszabott módon.

Az eszköz különböző modulokat kínál. Ezek közül kiemelkedik a „reporting modul”, melynek segítségével részletes jelentéseket lehet készíteni a szállítmányozási tevékenységről. Ugyanígy hangsúlyos a „pénzügyi modul”, amivel a legfrissebb pénzügyi adatokhoz férhetnek hozzá a GEFCO ügyfelei. A „kivételmenedzsment modul” segítségével pedig az ügyfelek automatikus értesítést állíthatnak be, ha eltérés történik a szokásos szállítási folyamathoz képest, vagy ha egy szakasz lezárult.

A GEFCO VISIBILITY képes kapcsolódni a GEFCO hanggal aktiválható szállításkövetési rendszeréhez, a TRACY-hez is, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy hang-parancsok révén kulcsfontosságú szállítmány információkat kapjanak a Smart Speaker technológia segítségével.

A szállítmányozási feladatok menedzselése a mai globális piacon rendkívül összetett, éppen ezért mi folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy ügyfeleink ezeket a folyamatokat a lehető legegyszerűbb módon kezelhessék. A GEFCO VISIBILITY egyablakos ügyintézési lehetőséget biztosít minden ügyfelünk szállítmányozási tevékenységéhez. A rendszer felhasználóbarát felületen keresztül teszi hozzáférhetővé az összes olyan fontos funkciót, amely szükséges a multimodális szállítmánykezeléshez. Folyamatosan fejlesztjük szolgáltatási kínálatunkat az ügyfeleink visszajelzései alapján, hogy lépést tartsuk a gyorsan változó iparággal – mondta, Hans Stokman, a GEFCO Freight Forwarding IT és innovációs igazgatója a fejlesztés kapcsán.

Az új szoftvert már számos GEFCO ügyfél sikeresen alkalmazza, köztük a cég régi partnere, a könyv, játék és csomagoló megoldásokat gyártó ESKA vállalat is.

Roelof Cuperi, az ESKA globális szállítási igazgatója kiemelte: – Globális gyártóként fontos, hogy a szállítmányok kezelése és nyomon követése az ellátási láncunkban a lehető legésszerűbb és leghatékonyabb módon történjen. A GEFCO VISIBILITY elengedhetetlen részévé vált szállítmány-kezelési folyamatunknak, hatékonyságot és átláthatóságot hozva minden üzletágunkba.

A globális ellátási lánc követelményeivel összhangban a GEFCO az ESKA számára olyan megoldásokat biztosít, amelyek révén a vállalat még tovább javíthat szállítmányozási tevékenységének hatékonyságán, a GEFCO VISIBILITY átláthatóságából és könnyű használatából adódóan. Az ESKA volt az egyik első GEFCO ügyfél, aki bevezette a TRACY-t, ezzel olyan színvonalú ügyfélkiszolgálást alkalmazva, amely lehetővé teszi számukra, hogy megfeleljenek a legmagasabb szintű vevői elvárásoknak, és továbbra is kiválóan kezeljék a napi szállítmányokat.

A GEFCO VISIBILITY már 78 nyelven, 48 országban érhető el a GEFCO ügyfeleinek.