Csomagszállítás a Főtaxival – még többek számára elérhető

Írta: Barna Ferenc - 2022 április 05.

Gyorsabb és gördülékenyebb kiszolgálást ígér a Főtaxi Csoport, sőt a csomagszállítási szolgáltatásuk is szélesebb körben lesz elérhető – ennek érdekében a csoport két társasága, a Főtaxi és a Budapest Taxi egyesül.

Matricaváltás
Az összeolvadás után egy márkanév, egy ügyfélszolgálat (Fotó: Főtaxi)

Minden autó Főtaxi márkanév alatt fut már

Április 1-jétől a kibővült flotta minden autója Főtaxi márkanév alatt, a Főtaxi ügyfélszolgálat irányításával folytatja munkáját. A Budapest Taxi korábbi elérhetőségei az átmeneti időszakban változatlanul működnek, a taxirendeléseket azonban már a Főtaxi diszpécserszolgálata kezeli.

A lépésnek köszönhetően a Budapest Taxi korábbi ügyfelei számára is elérhetővé válik a környezetbarát, elektromos vagy hibrid taxi rendelése, illetve igénybe vehetik a robotdiszpécsert, a kisállat- vagy a Főtaxi GO csomagszállítási szolgáltatásokat is.

Az egyesülés révén tovább erősödik Magyarország legnagyobb taxivállalatának pozíciója, hiszen a tranzakciót követően már több mint 1300 autó áll a Főtaxival utazók rendelkezésére.

Az év taxisofőrje, 2021
Az év taxisofőrje 20221-ben (Fotó: Főtaxi)

A folyamatot gyorsító robotdiszpécser és a csomagszállítási szolgálgatás

„A két társaság egyesítésével tovább erősítjük piacvezető pozíciónkat, és a Főtaxitól megszokott magas színvonalon, de még több rendelkezésre álló autóval tudjuk kiszolgálni a pandémia időszaka után fokozatosan növekvő mobilitási igényeket. Ezt a célt szolgálja a folyamatosan bővülő zöld flottánk, a nemrégiben elindított Főtaxi GO csomagszállítási szolgáltatásunk, a taxirendelést felgyorsító robotdiszpécser-szolgáltatás és a különösen a fiatalok körében népszerű mobiltelefonos taxirendelő alkalmazásunk is” – mondta Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója.

Áprilistól a Budapest Taxi korábbi utasai és üzleti megrendelői is élvezhetik a Főtaxi mobilalkalmazása és a telefonos robotdiszpécser által nyújtott előnyöket. Ráadásul a korábbinál ötször nagyobb flotta szolgálja ki őket, amelyben immár több mint 100 elektromos és 200 hibrid autó támogatja a környezetkímélő nagyvárosi közlekedést. Az ügyfelek számára a zökkenőmentes átállást segíti, hogy a beolvadást követő kezdeti időszakban tovább használhatják a Budapest Taxi megszokott taxirendelési telefonszámát és mobiltelefonos applikációját, a rendelésüket ugyanakkor már Főtaxi márkajelzéssel ellátott autó fogja teljesíteni.

Forrás: NOGUHI/Sajtóközlemény
Összeállította: Barna Ferenc