fbpx

Csomagolástechnikai kiállítás a Magyar Papírmúzeumban

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 február 04.

A Magyar Papírmúzeum (MPM) 2016 szeptemberében nyitotta meg kapuit a Hamburger Hungária Kft., a Magyar Papírmúzeumért Alapítvány (MPA), valamint a Magyar Papír- és Vízjeltörténeti Társaság (MAPAVIT) összefogásának eredményeként a Hamburger Hungária Látogatóközpontban, a dunaújvárosi papírgyár területén.

Az elmúlt időszakban a múzeum nemcsak a papíripari szakemberek, hanem a papír, a papírgyártás hazai kultúrája, történelme iránt érdeklődő, mind hazai, mind pedig külföldi magánemberek körében ért el nagy népszerűséget, komoly látogatottságot. Külön örvendetes, hogy a kiállítást megtekintők között különösen magas a pályaválasztás előtt álló fiatalok száma.

A Múzeum időről időre megújítja tárlatait, új tematikus programokat hirdet.

A múzeum 2020. március 27. és augusztus 30. között „Csomagolás – anyag, technika, termék” címmel csomagolástechnika tematikájú időszaki kiállítást nyit. A program nem korlátozódik csak a papírcsomagolásra, a csomagolóanyag-fajták, a csomagolástechnika teljes vertikumát be kívánja mutatni.

A tárlattal, az együttműködés lehetőségeivel kapcsolatban Pelbárt Jenő múzeumigazgató tud felvilágosítást adni a [email protected] címen, illetve +36 303 975 951 telefonon.