fbpx

3 millió kilóval kevesebb műanyag a Marsnál

Írta: Kohout Zoltán - 2022 november 22.

A cégvezetők nem kapnak jutalmat, ha a zöld célok nem teljesülnek. A globális élelmiszergyártó 2870 tonnával csökkenti a műanyagfelhasználást, de több más területen is harcol a környezetvédelemért.

2868 tonnával kevesebb

A Mars a közelmúltban új, önálló fejezettel egészítette ki saját Fenntarthatóság Egy Generáció Alatt tervét. A vállalat jelenleg is több százmillió dolláros befektetést eszközöl a csomagolóanyagokhoz felhasznált bő 12 ezer alkotóelem újratervezésére, hogy 100 százalékban újrahasznosítható, újrafelhasználható vagy komposztálható csomagolást használhasson. Még a cég vezetőinek jutalmazása is e célok teljesítéséhez kötött. A Mars Közép-Európában már teljes mértékben újrahasznosítható tálcákat és konzerveket használ a házikedvencek számára készült termékeihez, valamint optimalizálta a Ben’s Original kínálatának csomagolását is. A tervnek köszönhetően a vállalat nemzetközi viszonylatban 2868 tonnával csökkentette műanyagfelhasználását.

Mást is tesznek

A cég emellett a kakaó felelős beszerzését támogató programjában is mérföldkőhöz ért. Jövőre már csak igazoltan felelős forrásból származó alapanyagot biztosít a teljes európai gyártókapacitása számára. Emellett a Mars Közép-Európában újfajta, hibrid munkavégzést is bevezetett, hogy csökkentse a munkatársak ingázásából származó üvegházhatású gázok kibocsátását.