fbpx

Különleges szállítást szervezett a logisztikai szolgáltató

Írta: Csomor Zsolt - 2023 július 05.

Egy nem mindennapi expedíció felszerelésének szállítását szervezte meg nemrégiben a cargo-partner. A nemzetközi síexpedíció során négy kutató teljesen új, korábban kiépítetlen útvonalon jutott el Földünk legdélibb pontjára. Ehhez az izgalmas küldetéshez szükséges felszerelés szállítását a cargo-partner támogatta.

880 kilométer 50 nap alatt

Alexandra Gurjeva, Stefan Prucker, Jens Neumann és vezetőjük, Eric Philips a Weddell-tengertől délre fekvő Filchner-Ronne jégtakarón indult útnak, hogy a Déli sark újabb szakaszát fedezze fel.

ember hó zászló

Az expedíciót „ember hajtotta” szánnal és gyalog tették meg, mindenféle támogatás nélkül. A négy felfedező előre kialakított táborok és kiegészítő ellátmány nélkül haladt az ismeretlen útszakaszokon – olvasható a cargo-partner közleményében. A kutatók személyenként 100 kilogrammos szánnal haladtak, ami igencsak megterhelő az emberi szervezet számára. Végül 50 nap elteltével, és 880 kilométer megtétele után elérték a Föld legdélibb pontját.

A cargo-partner számára külön megtiszteltetés volt, hogy egy ilyen izgalmas küldetéshez szükséges felszerelés szállításával támogathatta az expedíciót. A szállítmányozó cég zászlaja, amit kifeszítettek a Déli sarkon, most a cégközpont előterében lóg. Emlékeztetőül mindenkinek, hogy nem létezik lehetetlen. Főleg akkor nem, ha „kiválóság iránti szenvedéllyel” élünk – amely a cargo-partner egyik mottója is.