fbpx

A csomagolóipar az élelmiszeripar szolgálatában

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 február 03.

A csomagolóipar legjelentősebb felvevőpiaca az élelmiszeripar, és talán fordítva is igaz: az élelmiszeripar egyik legjelentősebb beszállítója a csomagolóipar. A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) a szakterületéhez kapcsolódó kiemelt HUNGEXPO-rendezvényeket szakmai program szervezésével támogatja.

Helyszín: 2020. február 5-én (szerda) 11:00-13.30 között a HUNGEXPO G pavilon 1. konferenciatermében.

A 2020. év meghatározó szakkiállítása a SIRHA, amely tematikájában szorosan kapcsolódik is a csomagoláshoz.

A tervezett program:

10:30–11:00: Regisztráció

11:00–11:05: Köszöntő, bevezető Nagy Miklós főtitkár, Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség

11:05–11:30: Fenntartható csomagolástervezés – Nagy Miklós főtitkár, Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség. A csomagolás szakterületét érintő több európai irányelv is megváltozott az utóbbi időszakban, amelyek magyar jogrendbe ültetése napirenden van. Ezek a módosítások azonban nemcsak a jogszabályokban, hanem a napi tervezői, technológiai gyakorlatban is változásokat kezdeményeznek. Ezért a program résztvevői a körforgásos gazdaság céljait szolgáló fenntartható csomagolástervezésről hallhatnak előadást.

11:35-12:00: DorPack mélyhúzó csomagológépek – egyedi gyártás Magyarországon Bakó-Pallang Alpár, DorotiPack Kft. A fenntarthatóság elveit szolgálják azok a magas áruvédelmi funkcióval rendelkező és élenjáró technológiai színvonalat jelentő csomagolások, amelyek kivitelezése csomagológépek nélkül elképzelhetetlenek, különösen akkor, ha ezek a gépek az Ipar 4.0 igényeit is kielégítik.

12:05-12:30: Digitális nyomtatás: csomagolás vagy marketing? – Németh Márton ügyvezető igazgató, IPrint4You Kft. A digitális nyomtatással készülő csomagolóanyagok gyártása egészen modern technológiának tekinthető Magyarországon. Az eljárás újszerűségét röviden talán úgy lehet leírni, hogy épp akkorra, épp akkora mennyiségben, mint szükséges és annyi változatban, ahányat a tervező, a marketinges, vagy a kereskedő megálmodott. Mindezt egyszerű nyomdai előkészítéssel és gyors kivitelezéssel párosítva.

12:35-13:00: A jó gyártási gyakorlat alátámasztása laboratóriumi mérésekkel – Vörös Józsefné és Lénárt Melinda, Krajcár Csomagolóanyag-ipari Kft. A vevők egyre fokozódó követelményei a megbízható minőség és költségtakarékos megoldások mellett egyre inkább a termékbiztonságot és a környezetvédelmet helyezik előtérbe. A megfelelő alap- és segédanyagok kiválasztása, valamint a hosszú távon is megbízható minőségi színvonal elérése és fenntartása megkívánja, hogy az alapanyagok és késztermékek kritikus paraméterei a végfelhasználás követelményei szerint előre meghatározásra és mérések útján rendszeresen ellenőrzésre kerüljenek.

A Krajcár Kft. felismerte ennek jelentőségét, és egy új anyagvizsgáló és alkalmazástechnikai laboratóriumot létesített, amelyet a legkorszerűbb mérőműszerekkel rendezett be.

13:05-13:30: Lebomló anyagú, komposztálható csomagolószerek – Laczi Brigitta általános menedzser, Starfol Plusz Kft. A csomagolóipar szereplői meggyőződésből vagy kényszerű üzleti érdekből, de sorban mutatják be természetes vagy szintetikus alapú, lebomló anyagból készült megoldásaikat.

A csupán kétórás szakmai program tehát számos érdekességet kínál, és még a kiállítás megtekintésére is jut idő.

A programon való részvétel díjmentes, csak regisztrációhoz kötött.

Regisztrációt a résztvevő(k) nevének és munkahelyének megadásával e-mail üzenetben várjuk: [email protected] címre.

A regisztrálóknak visszaigazolásként megküldjük a kiállításra ingyenes belépést nyújtó linket.

További információ: Nagy Miklós, Kilijánovics Erika [email protected], 06 1 210 0107

A programon való részvétel díjmentes, csak regisztrációhoz kötött. Regisztrációt a résztvevő(k) nevének és munkahelyének megadásával e-mail üzenetben várjuk:

[email protected] címre.