fbpx

A Toyota Industries Corporation felvásárolja a Vanderlande vállalatot

Írta: Szerkesztőség - 2017 szeptember 18.

A Toyota Industries Corporation (TICO) a hozzáadott értékkel bíró reptéri és csomagküldési logisztikai automatizálásában világszinten piacvezető és a raktárak egyik legfőbb beszállítójának számító Vanderlande vállalat felvásárlásáról szóló megállapodást írt alá a vállalat jelenlegi tulajdonosával, az NPM Capitallal.

 

A tranzakció a TICO stratégiai célját jelzi, hogy növelje jelenlétét az automatizált anyagmozgatási piacon. A Bastian Solutions LLC felvásárlásával nemrég bejelentett észak-amerikai terjeszkedést követően ez a tranzakció tovább erősíti a TICO globális vezető pozícióját az anyagmozgatási megoldások teljes körű szolgáltatásában.

Az 1949-ben alapított Vanderlande, melynek székhelye a hollandiai Veghelben található, több mint 105 országba szállított megoldásokat, 30 országban pedig helyi szinten is jelen van. Az innovatív rendszerekre, intelligens szoftverekre és életciklus-szolgáltatásokra alapozva a Vanderlande jelentős növekedést ért el az elmúlt években, és a jelentős ügyfelekkel kialakított szoros munkakapcsolatoknak hála, a vállalat a jövő kihívásaira is készen áll.

Ahogy a TICO ügyvezetője és a Vanderlande felügyelőbizottságának kijelölt elnöke, Norio Wakabayashi fogalmazott: „Jelenlegi kínálatunkat a Vanderlande az integrált, automatizált anyagmozgatási megoldások teljes skálájával egészíti ki. Továbbá erős stratégiai kapcsolódási pontot látunk kiterjedt értékesítési és szervizhálózatainkban. A cégfelvásárlás egy még nagyobb mértékű globális lefedettséghez vezet majdnem minden piacon, ahol követelmény az automatizáció.”

A Vanderlande vezérigazgatója, Remo Brunschwiler hozzátette: „A Vanderlande örömmel fogadta a felvásárlást egy ilyen sikeres stratégiai partnertől. A TICO pénzügyi szilárdsága és globális jelenléte hozzá fog járulni cégünk fenntartható, nyereséges növekedési stratégiájának folytatásához.”

Az NPM Capital ügyvezető igazgatója, Bart Coopmans összegzésében: „Az NPM Capital az 1988-as indulás óta hosszú távú befektetésként tekintett a Vanderlande vállalatra. Folyamatosan támogattuk a beruházásokat a szervezetbe és a technológiai lehetőségekbe, ami a Vanderlande jelenlegi piacvezető pozícióihoz vezetett. A Toyota mint erős stratégiai részvényes lehetővé fogja tenni, hogy a Vanderlande a növekedési pályája következő szakaszába lépjen.”

A cégfelvásárlást a Vanderlande vezetőségi testülete és az üzemi tanács teljes körűen jóváhagyta és támogatta. A Vanderlande megtartja nevét és vállalati identitását, és világszerte változatlan telephelyeken folytatja különálló működését.

A tranzakció az ilyenkor szokásos hatósági engedélyezés tárgyát képezi, és várhatóan 2017 második negyedévében fejeződik be.

www.toyota-forklifts.eu